12. jul, 2022

Utstälning i Alfta med Lazze

Då är det bara 4 hela dagar kvar tills att det är sommarsemester i hela 4 veckor! Är så redo för en längre ledighet, när jag är ständigt är trött och bara vill vara hemma.

Vi håller på med ett större projekt här hemma, renovering av köket och det kommer bli många timmar med arbete innan det är klart när vi har tänkt att göra det mesta själva. Det jag tror vi tänker leja bort är kaklingen ovan för spisen och diskbänken så att det blir bra, men just nu är det riva bort allt och göra klart för golvläggning och målning av väggar, och det är mycket bara det. Kommer göra lite uppdateringar kring detta under semestern så jag har det lite dokumenterat. Än så länge går det bra och lägger upp lite bilder vid nästa inlägg.

I söndags var jag, Janne och Lazzemannen på utställning i Alfta och jag har alltid tyckt att just Alfta är den bästa utställningen dit jag gärna åker för att visa hund så även denna gång.

Det är Hälsinglands kennelklubb som arrangerar utställningen och det är en nationell utställning (officiell). Extra roligt var det att Lazzes bror Viggo även skulle ställas samt Sivs tikar, Hilma och Viola. Det var 9 anmälda goldenhannar i öppenklass och måste säga att det var väldigt fina hundar med från fina kennlar. Domaren för dagen heter Martin Johansson. Lazze skötte sig väldigt fint inne i ringen, sprang bra och ställde upp sig riktigt fint, hade köttbullar med som jag matade honom lite med när vi skulle ställa upp oss så han visade öronen lite bättre än vad han gjorde i Vänersborg 😉. Hans kritik blev så här;

Välskuret huvud, mörka fina ögon, framskjuten skuldra, bra bröstkorg, korrekta vinklar bak, rör sig bra, bra päls och temprament. Inte så mycket skrivet men det resulterade i alla fall till kvalitetspris excellent, i konkurrens placering nr 2 med ck och i bästa hane nr 2 med cert/CAC, hade tur då Henric Frykstrands hane som kom som nr 1 redan var fullcertad så då gick det till oss. Så lycklig och glad för denna dag och framför allt att jag har en så fin, och go Lazze. Henric Frykstrand som kom etta och är ett välkänt namn i Goldenvärlden kom fram till oss två gånger till och med och sa att vi hade en väldigt fin hund och gratulerade till cert. Han kom med ett bra tips i trimmningen då Lazzes päls är vädigt lockig på ryggen så det lätt ser ut att det rullar i ryggen att tunna ut i lockarna. Så det tipset tar jag med och så stort att de kommer fram och pratar både Henric och hans man. Lite korttagning blev det innan hemgång, samma plats som vanligt och alltid lika glad, förra gången vi var i Alfta så fick Lazze sitt första Ck 🙂.

Lazzes bror fick även det fina priset Excellent, så fin även denna kille. Han hade för dagen inte bästa pälskvalitet då han precis har fällt, men det växer snabbt ut och blir ännu snyggare🙂.

Stort tack till min älskade man som var med och höll ihop mig, när jag blir så nervös och stirrig när jag ska ställa hund. Han vet hur jag är och finns bara där när jag behöver honom som mest😘. 

Nästa utställning blir i Svenstavik i Härjedalen och det är inte den närmaste utställningen så då tar vi nog med oss husvagnen för att åka upp dagen innan, får se hur det går där. Är ju verkligen ett lotteri med hur det blir med bedömning när det är domaren för dagen tar fram de hundar som hen tycker är vacker. Tror vi blir kvar ytterligare en dag till i Härjedalen för vandring och Bozze bus får nog även hänga på oss på detta äventyr. Zune blir nog hemma med Erik ett par dag, och det brukar han tycka om väldigt mycket då han får vara själv med lillhusse, blir mycket ompyssling och promenader i hans takt🙂

Var även så nöjd i går efter träningen trots att jag var så trött innan, gjorde mina första wallwalks rätt dvs axlarna orkade bära in mig ända in mot väggen och tillbaka ut så nu märks det att jag tränat just axlar och rygg så glad för detta när jag har känt mig så svag och orörlig i dessa muskler.

Ha en bra vecka 🙂

Kram Åsa