17. jun, 2022

Lyckad utställning

Då var det ett tag sedan jag skrev igen, men nu kände jag för ett litet inlägg i min blogg.

Jobbet går framåt och börjar känna mer och mer att jag kommer in i jobbet och lärt känna alla enhetschefer/kollegor/chef lite grann, men det är fortfarande nytt och det kommer ta ett tag till innan jag är varm i kläderna. Känns som jag har gjort rätt val och kommer nog  trivas bra även här🙂.

Sommaren är här och min semester startar vecka 29 och den blir i år 4 veckor, och jag och Janne får alla veckor tillsammans vilket känns toppen. Vi har inte så myckete inplanerat mer än börja med renovering av kök och såklart blir det lite vandring med hundarna, träning och träffa nära och kära.

I helgen var jag och Lazzeman ute på egna äventyr, vi har varit hos min syster Malin vid Hjortens Udde för att ta lite fina bilder på Lazze med en fotograf @krafoto, middag med mor och far var inplanerat och den stora utmaningen var utställningen i Vänersborg under söndagen. Fotograferingen gjordes av Robin Andersson i Färgelanda och hans @krafoto. Så nöjd med de bilder jag köpte från honom och lägger upp dem här i min blogg under foto. Min syster tog även kort på sin yngsta stjärna Jorm och de bilderna blev även de jättebra.

På lördagkvällen var vi till Vänersborg och Koppargrillen för att bjuda ut mor och far på middag (försenad födelsedagspresent från oss), kul att prova något nytt och roligt att träffa delar av familjen🙂.

Den stora anledningen till att vi åkte ner till syster var utställningen med Lazze och vad jag har fått jobba med päls och bad med honom för att få honom så fin som det bara går. Utställningen arrangerades av NÄK (norra älvsborgs kennelklubb) och det en internationell utställning och det var verkligen många hundar. I goldenringen ställdes hela 72 goldens. Som vanligt var jag jättenervös och checkade helt ut när jag var i ringen, kommer knappt ihåg någonting vad som sas eller vad det var för hundar runt omkring oss, vad jag längtade efter Janne. Han brukar ju ha lite koll på mig hur jag mår när magen rasar och känner mig helt lost. Men jag klarade av det själv men inte var jag mitt bästa jag, har en hel del att jobba med där.... 

Det var 8 golden hanar i öppenklass och domare för dagen var Elina Haapaniemi (Finland).

Nu kommer jag till det som gjorde min dag, vi gick in och blev 2:a bästa hane med excellent, CK och R-cert och fin kritik. Elina tyckte Lazzeman var så fin, dock tyckte hon att han skulle göra sig ännu bättre med lite mindre hull, och det är ju helt och hållet mitt fel!! Väldigt bra domare, som var trevlig, pratade med mig och Lazze och ingen fjäskdomare.

Kritiken löd så här:

Nästan 5 år gammal mellanstor hanhund, maskulin, bra i sin helhet men skulle i sin fördel vara lite slankare. Bra kondition, bra resning, välskuret huvud, mörka ögon, kunde bära öronen lite bättre men ställer sig väl, något kort hals, mycket bra benstome, bra benhöjd, mycket bra bröstkort, välvinklad balden, bra pälskvalité, rör sig mycket väl bak och mycket bra steglängd.

Blev så lycklig, att jag har en så fin Lazze och att jag kunde hålla ihop och visa honom. Många rosetter hem och så stolt över oss.

Extra kul var det att även min systers flatcoated retriever Hugo fick samma fina priser excellent, ck och r-cert. Stort grattis till er och finaste Hugo 🙂. Rolig överraskning denna dag var att Sara och Hanna kom ner till Udden, så när vi kom hem efter en heldag med utställning blev det lite god taccos/vin och prat. Tack även Sara för fina buketten!! Nästa utställning blir i Alfta så nu ska jag ladda om och vi jobbar på att få ner Lazze 1 kg till dess, har köpt nytt foder som heter Royal Canin Satiety och hoppas på att det tillsammans med ökad motion ska göra att han blir i fin form. Jag var även och vaccinerade mina buzkillar i onsdags, och vägde in dem. Bozze är i fin form men Zune ska också ner i vikt så det blir nog samma foder på honom, för han ska verkligen inte vara överviktig när han har sin atros.

Träningen går bra, tycker ju det är så roligt speciellt styrkan och allt annat också. Har idag vilodag när gårdagen bjöd på 3 pass, pt, styrka och en wod så det känns i kroppen idag att jag är stel och lite trött.

Denna helg blir det planering av midsommarfirande och även ett besök till Ikea för fortsättning av planering av nytt kök, så spännande. Kommer nog blogga lite kring detta🙂

Ha en riktigt bra helg!! Kram på er🤩