26. feb, 2022

Mycket nytt

En vecka med långa arbetsdagar måste jag ju säga, med massor av möten och nytt att lära. Har börjat att introducera mig själv i den nya sektionen som jag nu ska leda ett tag. Från och med första maj ska jag jobba som sektionschef för vård och omsorgsboenderna inom Falu Kommun, och det ser ut och vara ett jobb med mycket ansvar och många enheter/enhetschefer. Det ska i alla fall bli en spännande utmaning som jag kommer att tycka om när jag får lite koll på läget 🙂.

Veckans träning har varit rolig, tack och lov efter förra veckans stora dipp i ork och motivation.

Måndagen började med styrka och ett personbästa i deadlift (marklyft) på 105 kg, blev så jäkla glad för detta att jag faktiskt börjar bli lite starkare igen och det kändes som att jag kommer inom kort få till det med lite mer (efter lite träning). Måndag kväll avslutades startklar kursen (6 teknik pass av olika slag), så nu är man godkänd för att vara med på passen functional fitness som är lite längre pass med både styrka och kondition som ska nog passa mig.

Så i onsdags så körde jag ett functional fitness pass som började med ett styrkepass på ca 50 min med Hang power clean  och clean pull, sen körde vi Wod (work of the day) pass på 20 min, där det blev mycket puls...🤪 så kul att prova nytt och utmana sig själv. Idag tänkte jag och några träningskompisar och köra lite styrka samt prova det program som vi kommer att träningstävla i crossfit open på tisdag😎, blir kul men ska inte registrera in det utan det blir en kul grej. Denna Open består går ut på att under 3 veckor får man ett nytt wod program som man ska göra under 15 min och här ska man räkna antal varv man klarar i de olika programmen så veckans program ser ut så här:

3 wall walks

12 dumbbell snatches

15 box jump-overs

och detta rullar vi sedan på 15 min, blir nog lite svett och puls här😋.

Det blir festmiddag med alla som deltagit, så det blir en rolig avslutning efter allt svettande och slit.

Även i torsdags var det lite roligt och spännande, började med PT för Louise Wickström. Var rätt nervös när jag klev in i boxen när jag hade hört att det var test första dagen, vilket det blev.

Så squat med stång och maxvikt började vi med, axelpress, pull ups, kan ju erkänna att jag är starkare i benen än när jag ska ha tyngder ovan huvudet och dra mig upp på stången🤪, sen var det kondition och resultatet blev ju att jag är bättre i kondition än styrka, men målet för mig vid pt är just styrka så det var ju tur det. Vilken härlig person Louise är, så positiv och lugn och fick med mig till nästa tillfälle att inte en ända gång säga att jag är dålig eller inte klarar av något (det blir en utmaning när jag har lite dåligt självförtroende i vad jag kan prestera i träning)

Fredagen slutade även den på ett bra sätt, var ut en sväng på aw med nya kollegorna på sektionen, men hann hem till 20:00 för att vara med familjens på spåret och vi vann enligt duo appen (tur för mig att Erik blev nöjd).

Lite tråkigt är det dock nu, kommer att lämna min älskade Norslund/Sundborns hemtjänstgrupp, gör riktigt ont i hjärtat men gör detta byte av jobb för att utmana mig själv lite och se om jag klarar sektionschefsjobbet på riktigt. Men de kommer alltid vara de bästa för mig oavsett om jag kommer tillbaka eller inte😘.

Kommande veckas träning ser ut så här:

Måndag: Styrka

Tisdg: Functional fitness (och open)

Onsdag: Functional fitness

Torsdag: PT

Fredag: Vila

Lördag: Löpning

Söndag: Hiit.

Nu blir det frukost och ut i fina vädret på bröderna bus, love it :)

Kram på er!!