30. jan, 2022

Ingen bra start på året

Då är snart januari förbi för detta år och jag kan inte säga att det har varit den bästa. Jul/nyår och trettondag gick hur bra som helst träffat nära och kära och pysslat en del här hemma. Vi har faktiskt hunnit med att ordna med vårt gym/hundrum som vi har planerat för. Erik fick flytta ur det rummet han har haft för det var det största sovrummet, och han behöver inte det nu när han har egen lägenhet och är här endast på helgerna.Blev en del bära och slänga från bägge rummen som vi fick ändra på då Erik fick ta det hund/gäst rum som har haft tidigare. Skönt att få bort grejer som vi inte använder samt gamla kläder som hängt i garderober hur länge som helst och inte används. Så idag har vi nu fixat så det finns cykel på rulle, lite gymsaker, och hundarnas saker i "Eriks" gamla rum. Har även fått dit en tv och ska även försöka ordna med lite fler vikter och en bättre matta dit, en vi har kommit en bit på väg och faktiskt även provtränat och det gick bra. Efter julhelgerna så kände jag att kroppen sa stopp och en förkylning var ett faktum och tog ett covid prov som visade sig positivt, inte riktigt vad jag hade tid med nu när det är mycket som jag vill göra och även massor på jobbet. Tur i oturen så har jag ett jobb som gör att jag faktiskt kan jobba hemma, vilket jag gjorde kanske lite för mycket för förkylningen sitter forfarande kvar lite drygt 2 veckor efter bekräftad covid.... Även Janne fick covid samtidigt som mig och Erik fick sitt bekräftat 5 dagar efter oss, så nu har vi haft denna influensa..... Är så förbannat trött på Covid, så ansträngt på jobbet i våra hemtjänstgrupper och begränsar oss att leva/göra som man önskar. 

Så jag kan bara säga att det har inte varit en bra start på året utan kroppen vill vila men inte jag, så ja är lite osams med mig själv just nu men förstår att det är dags att lägga in en halv halt så jag orkar. Hade ett pass i veckan som var riktigt jobbigt så det var första gången på mycket länge jag inte ens tyckte det var kul utan bara en plåga...

Slut på gnäll nu, men så känns det just nu. I helgen gjorde vi i alla fall året första utflykt och den blev till Eskilstuna för att gå på Bolinder Muntell museum för att se på olika maskiner som traktorer/grävmaskiner/svarvar mm mm. Så vi åkte dit i fredags och sov på hotellet som heter Bolinder Muntell hotell (Clarion hotells), riktigt fint hotell som man kunde ha hundar med sig. Middagen de bjöd på var inte en höjdare så det var tur jag hade plockat med mig lite kex/ost/frukt/vin till fredagkvällens höjdpunkt som var På Spåret. Innan vi gick på museum så gick vi en liten stadsvandring i Eskilstuna med hundarna och måste säga att de uppförde sig riktigt bra i stora staden, stor utmaning för speciellt Bozze var när vi gick i stadsparken med alla änder som fanns där, han hade gärna velat springa lös där och jaga dem🤪.

Kul att få göra lite utflykter som gör att vardagen blir lite roligare, nästa höjdpunkt hos oss blir Lofsdalen som blir tors-söndag vecka 6. Ska bli kul att få åka både lite utför och på längden och framför allt få va med hela min goa familj i några dagar.

 

Veckans träning blir om jag och kroppen tycker lika:

Måndag: Styrka och Startklar

Tisdag: 3D

Onsdag: Startklar ev lite på löpbandet

Torsdag: Intervaller och 3D

Fredag: Spinning

Lördag: Vila

Söndag: Hiit och föreläsning om pulszoner

Kan bli en del justeringar beroende på vad kroppen orkar, har haft svårt med pulshöjande träning efter Covid så det blir att känna av hur allt känns så jag inte blir sämre.

Ha en bra vecka så hörs vi snart igen. Kram