2. jan, 2022

Gott nytt år 2022

Gott slut och ett gott nytt år alla som läser, tänk vad fort åren går trots allt. Året som gick var en ganska ok år trots att pandemin hela tiden finns runt omkring oss i samhället och begränsar oss i livet.

En kort summering med höjdpunkterna blir det innan jag sätter upp några mål i livet 2022.

Började året med en liten semester till Lofsdalen vilket var så skönt, bara för att komma ifrån vardagen och få vara ute, det blev jag, Janne, Erik samt buzgrabbarna som åkte(såklart). Var väldigt kallt med att åka slalom, frös så om händerna så det blev korta pass med utför. Däremot var det väldigt kul med längdåkningen, då jag och Janne hade Bozze och Lazze med oss i spåret och de var riktigt duktiga att hålla tempo och hålla sig vid sidan blir helt klart mer av detta.
 
Blev en trevlig möhippa för Sara i Karlstad i Juni månad, mycket skratt och en del planering innan det blev av (även där en oro att det inte skulle bli av pga pandemi), aktivitet som blev att klättra och åka linbana mellan träd (spännande), lekar och god mat. 
 
 
Blev även en tur till Ö-vik tillsammans med syster, svåger, mor och far, älsklingen och Erik, så en tur till Fjällrävens outlet för storshopping av kläder, god mat och lite vandring viket alltid uppskattas. Grabbarna gjorde ett besök vid Hernö gin destillreri, så nu har vi köpt hem lite gott svenskt gin. Efter några dagar i Övik så fortsatte vi till Lofsdalen igen för att vandra och köra lite MTB och det som var extra roligt att Erik var riktigt duktig på att köra MTB, så stolt över honom. Vi tog oss upp till Våffelstugan som ganska tekniskt svår och även när vi åkte lite längre runt sjön Lofsen. Min mor och far med oss några dagar här för att åka lite MTB. Sara kom även upp några dagar, för att vandra så lite tid med hela familjen vilket jag bara älskar.
 
Året har sedan bestått av mycket planering av Sara och Daniels bröllop som inte fick den bästa starten då hela bröllopet fick byta datum pga pandemin och restriktioner när antal personer begränsade oss ett tag för kyrkan och festlokal. Men till sist så blev det av, 28 augusti stod Sara brud i Sundborns kyrka med sin Daniel. Så fina och så lyckat allt som var runt omkring, men nog fick man jobba och planera kring mat mm mm, men så värt det!! Tror de är nöjda med kalas, mat, presenter, och alla som kom för att fira tillsammans med dem. Kan erkänna att det var väldigt skönt när maten var klar och det var dags för lite efterfest och dans att man fick slänga av sig skorna och bara njuta lite... 🤩. Så glad för deras skull och så fint det blev men allt😘.
 
Ja vad har det hänt mer:
 
Det var en väldigt rolig minisemester till min syster och svåger med min man då vi verkligen hade poolhäng och hundträning, tyckte det var så kul att få släppa loss lite och vara lite tokig när vardagen numer är väldigt mycket ansvar och göra rätt. Var även kul att under hösten komma iväg på en utställning med syrran i Vänersborg trots en lång och kall väntan mellan att våra hundar skulle ut i ringen, men så värt det att få göra lite tillsammans.
 
Vi har faktiskt själva investerat oss i ett spa bad utomhus som används ofta, riktigt njuter av att kunna få bada varmt efter träning eller avsluta veckan med ett fredagsmys bad med både bubbel och bubblor 😀.
 
Har även fått åka utomlands för att köra landsvägscykel på Mallorca tillsammans med mor, far och Janne. Så kul att få lära sig cykla landsväg med andra och i olika tempon, samt se hur det är ute på landsbyggden, bergen och i städer i närheten av Mallroca. Inte så dumt heller med after bike och god mat/dryck på kvällen. Tack mor och far för den resan, uppskattades verkligen att få komma iväg och göra något helt nytt och att det just då gick bra mellan alla vågar med Covid 19.
 
Träningen har gått bra under året, har dock bytt gym från Vrål fitness till Yes Box, trivdes inte alls vid Vrål den sista tiden då ägaren (instuktören) inte höll det måttet jag önskade samt privat inte fungerade som jag anser är ok. Jag kan säga att jag storm trivs vid Yes Box, är så jäkla bra och en så positiv atmosfär vid detta gym som kör mycket cross fit, styrka, Wod, Hiit mm. Funderar på att ta lite pt timmar till våren så jag känner mig extra stark inför sommarens löpning och mtb åkning. Det som är extra kul är att de flesta träningskompisarna som var vid Vrål även är vid Yes Box så vi kan fortsätta träna ihop, för det har varit stor motivation för att träna att få göra det ihop. Känner mig stark i löpningen, och har kört både långt och en hel del intervaller under sommaren/höst/vintern och hoppas att jag slipper skador så jag kan få fortsätta utvecklas i löpningen. En hel del cykel har det även varit, gillar mest mtb då jag kan få vara ute i skog, mark och grusvägar, höjdpunkten var när jag och Janne körde hemma cykelvasan (trots att det var strul med tidtagningen), vi gjorde det ihop och fick ihop drygt 10 mil runt Runn med omnejd. Så nu har vi anmält oss till cykelvasan (öppet spår) på plats (hoppas vi) tillsammans med min far, ska bli  en riktig kul utmaning, har jag ork och motivation ska jag även ta halva cykelvasan.
 
Vad händer detta år: Knappt så man vågar planera in något men lite måste man ju få längta till:
 
* Lofsdalen (feb) hela familjen
* Berlin (maj) Janne och Erik
* Wien (Mor och Syster)
* Vandring (oklart var än beror på när jag får semester mm)
* Utställning Lazze 
* Göteborgsvarvet (tror det blir så 🤪)
* Cykelvsasan 90 km
 
Sen hoppas jag det blir mer än så i form av det lilla i form av vardagslyx, hade dock varit kul att planera in en tjejresan med de närmaste om det har tid och lust.. Men roligare att skriva när det blir av blir så ledsen när man får ställa in. 
 
Blev ett längre inlägg men kände att få skriva av mig, det jag är mest tacksam av är att alla i familjen är friska och att vi kan kan ses och planera saker ihop. Har inte skrivit alla de gånger vi setts men det betyder så mycket för mig att få vara med dem man litar på mest.
 
Får skriva mer en annan dag kring målen när de är mer inplanerade och lite kring träningsmål/kost. Hade en plan sedan ett tag att från den 10 januari- 10 februari köra sockerfritt, känns som jag det finns behov av det när det blivit en del sötsaker kring jul och bryta lite och äta rätt (men har kvar syndardagen fredag).
 
Veckans träning har jag tränat enligt följande:
 
Måndag: Styrka (Siri, Karro)
Tisdag: 3D (Yes Box)
Onsdag: HIIT
Torsdag: HIIT alt längdåkning (besök av Gunilla och Agneta och deras hundar)
Fredag: HIIT
Lördag: Vila
Söndag: HIIT alt löpning
 
Önskar er alla ett Gott nytt år och att ni får ett riktigt bra år med många roliga minnen :)