3. nov, 2021

Sol, värme och cykel

Är nu inne i den mörkaste månaden med regn rusk och det känns som inget ljus alls, man åker till jobbet när det är mörkt och när man kommer hem är det lika mörkt. Promenaderna med hundarna under veckodagarna är verkligen inte roliga, utan det är bara mörkt och kanske lite sken av min pannlampa och hundarnas led halsband. Brukar tycka det är skönt med höstarna då man kan tända ljus och mysa men det är så liten tid man sitter och myser på kvällarna.

Ska inte bara klaga utan förra vecka fick jag och Janne fylla på med lite sol och värme vid Port de Pollenca (Mallorca). Vi blev bjudna av min mor och far på denna cykelresa och jag måste säga det blev en energiboost de lux, så roligt att kunna kombinera motion med slappa vid poolen. Vi åkte olika turer varje dag och fick uppleva Mallorcas byar, berg och fikastop. Hade jättebra cykelcoacher i den gröna grupp som vi åkte i, varken jag eller Janne har åkt så mycket landsvägscykel förut så fick lära oss lite hur man åker i grupp och vilka regeler som gäller kring säkerhet så stor stjärna till dem. Roligaste turen men helt klart den jobbigaste var bergsrundan till Tankstelle, fick där prova på att köra upp för serper (8km), men jag och Janne klarade det. Var så fint hade gärna velat stanna och ta kort på vägen upp men kände att det blir nog tufft att fortsätta cykla när det var så brant. Stannade någon gång på nedfarten för att ta lite bilder, kändes som det var lite enklare att stanna, men vad fort det gick bitvis nedför tur att bromsarna fungerade...

Blev naturligtvis after bike varje dag och vi var nog vid samma ställe hela vecka och det var Dakota, blev ett glas cava och öl till Janne. 

Var faktiskt ute och sprang en dag och då blev det 8 km och provade även då lite uppför vid Formentor och det var nog absolut veckans jobbigaste, kunde inte springa hela vägen upp till toppen då jag inte hade med vatten kände efter halva sträckan 3 km att intag av vatten var ett måste så det var bara att vända tillbaka till hotellet. Vilken känsla att känna att man orkar löpa uppför såpass länge och ändå känna att det fanns lite krafter kvar till någon km till, en riktig ego energiboost måste jag säga.

Vi åt middag de flesta dagarna på hotellet då det ingick i resan, maten där var inte någon jättehit så vi gick ut och åt två dagar vilket kändes bra att få välja själv vad man önskade äta.

Vi åkte väldigt sent hem sista dagen så jag och Janne hann ta en liten hikingtur i bergen bakom hotellet, vilka vyer och så fint när man kom fram till en lagun innan vi vände tillbaka till Porto de Pollenca. Summerar veckan som en toppvecka och kan faktiskt tänka mig att åka tillbaka för cykling och lite hiking i bergen, vi får se vad som händer kommande år. Stort tack mor och far att vi fick följa med er och dela era upplevelser vid Mallorca och cykling, uppskattades verkligen😘. Han som arrangerar cykelresorna heter Lars-Inge Kjörnsberg och hans företag heter Cykelresor.com, mycket bra arrangerat innan/under och resan hem.

Stort tack även till mina underbara barn som har passat hundarna och huset när vi har varit på semester, så glad att ni ställer upp när vi behöver. Älskar er till månen och tillbaka😘.

Igår fick jag även en energiboost, började på ett nytt gym i stan Yes Box tillsammans med några av mina träningskompisar från Vrål. Vi körde ett 3D pass, så var grymt jobbigt men så roligt, och vilken bra känsla jag hade för stället. Har ju varit så missnöjd med Vrål fitness under ett längre tag så jag slutade där (vilket kändes som ett mycket klokt beslut). Ska dit på ett pass igen på torsdag med Karro och då blir det HIIT.

På torsdag ska jag även åka till Siv och trimma Lazze, han är verkligen en pälsboll igen och behöver bli av med en hel del päls och så får jag hälsa på våra favorit tjejer Alva och Hilma igen (och de andra brudarna).

Veckans träning:

Måndag: Spinning Actic

Tisdag: 3D Yes box

Onsdag: Långpromenad med hundarna

Torsdag: HIIT med Karro (lunchträning) och Intervaller löpning med Robin

Fredag: HIIT Yes Box med Janne, Karro och Mats

Lördag: Beredskap och träna hundarna

Söndag: HIIT alt egen styrka

Ha en bra vecka alla!!