5. okt, 2021

Höstrusk

Ja då är det höst igen och det mörknar fort nu på kvällarna, känns lite drygt att inse att det kommer att va så här ganska länge nu innan det vänder och blir ljusare igen...

Det som är positivt i alla fall är att förra veckan så tog vi premiärdoppet i vår spapool och det känns helt underbart, har nu badat varenda dag sen vi fick det och det är så skönt efter träning med jetstrålarna i ryggen och på benen. Den kommer att bli använd det lovar jag, ska se bara hur stor skillnad det blir på elräkningen om en månad!

Vi har även snart gjort klart vårt insynsskydd på altan på baksidan, det ska bara kapas lite bräder på kanterna och en överliggare ska på sen så är den delen klar. Det som även ska upp är en ljusslinga på insynsskyddsväggen och lite krokar som jag kan hänga lite lyktor på och även handdukar. Vill även ha en lampa på husfasaden så det lyser upp lite i mörkret.

Vi har även beställt en mindre sittgrupp till altanen på baksidan, men jag sätter inte fram den förrän till våren. Hade för en gång skull lite tur nu när det var rea på utomhusmöbler och hittade något som jag tror vi kommer att gilla att sitta i när värmen kommer i vår.

Vi har haft lite extra hundar hemma hos oss på besök när uppfödaren (Kennel Goldwork) har haft behov av lite hjälp pga sjukdom. Vi hade Alva hos oss en dryg vecka, och vad jag gillar den tjejen, hon bara finner sig till rätta och är så go. Hon är även Zunes helsyster och Bozzes mamma, så lite släktträff blev det😘. Har nu fått låna hem en annan goding, HIlma som är 1,5 år och så fin och lite känslig. Märks att hon är unghund och behöver få lite mer självförtroende och jobba lite. Hon behövde några dagar på sig att finna sig tillrätta här hemma, men nu så har hon hittat sin plats och kan slappna av med mig och Janne och grabbarana buz.. Får jag för Siv så vill jag gärna ha kvar henne ett tag så hon får vara med ute på promenader, och prova på lite spår mm. Så fin och go tjej😘

Träning för denna vecka ser ut så här:

Måndag: Intervaller på Lugnet

Tisdag: Styrka, överkropp

Onsdag: Löpning

Torsdag: Styrka bål, ben

Fredag: Spinning

Lördag: Vila (extra lång promenad)

Söndag:Cirkel 

I söndags gjorde jag och Janne ett eget cirkelpass som var riktigt bra, ska bara justera lite de till kommande söndag. 

Det vi gjorde var:

Uppvärmning 10 min valfritt (jag sprang på löpbandet)

Därefter 45 sek gånger *3 vid varje station, där momenten var uppdelad i två stationer. Är svårt att ha framme alla redskap samtidigt när vi gör eget pass.

Moment 1 (Först intervall 45 därefter 45 sek rodd osv så det blev 3 gånger per station

Intervall på löpband *3

Rodd *3

Moment 2

Trusters med stång 20 kg *3

Kettlebell swings 16 kg*3

Moment 3

Magövning *3

Godmorgning (rygg *3

Moment 4

Hantlar upp på box *3

Armhävningar *3

Bänkpress *3

Triceps*3

Ska nog justera om vi ska köra lite samma på söndag när bänkpressen blev väldigt tung efter armhävningarna (samma muskler), blir kanske lite hopprep och/eller boxjump.

Kul att prova att göra lite egna träningsprogram i väntan på att börja på något nytt, har fundering att börja att gå pass vid Yes Box i Falun med några av mina träningskompisar från Vrål. Har slutat vid Vrål när det var en väldigt rörig organisation/tränare och jag känner att det ska bara vara roligt med träningen och inte lyssna på hur allt är kring person mm, och det känns som ett bra beslut.

Ha nu en bra vecka så skriver jag snart igen :)