23. sep, 2021

Egentid med Lazzeman

I fredags så åkte jag och Lazzeman på egen lillsemester ned till min syster och svåger och deras fina hundar, Hugo, Thor och lille Jorm. Bilresan ned gick bra trots att den upplevs väldigt lång ibland, hade ett snabbstopp hos Sara för att lämna lite saker hon han glömt sedan bröllpet. Väl nere vid Hjortens Udde så fick jag god mat och dryck, så det blev allt fredagsmys trots att jag inte var hemma i Lövänget.

På lördagen så gick vi först en liten promenad med grabbarna och därefter hade vi lite utställningsträning då den stora orsaken till semester hos syrran var utställning på söndagen i Vänersborg. Utställningsträningen gick bra, och jag fick ordning på hur jag skulle hålla i utställningskopplet för att visa honom rätt i travet. Efter träningen så åkte vi ut till fyren så att vi kunde bada hundarna inför utställningen, sen var det på med nätet och täcke så att pälsen lägger sig rätt (stackars Lazze), men ska man vara snygg så får man ha på sig lite bylsigt så lockarna ligger rätt en liten stund.

På em åkte vi till Uddevalla och shoppingcentret Torp, blev lite god lunch och inköp av lite nya träningskläder, har en behov av lite nya långärmade löpartröjor (men det blev lite mer). Min systers man var ut och jagade vildsvin på lördagkvällen och lyckades få ner en kultning, Lazze fick lukta av den när han kom hem, och det var mycket spännande men så nyttigt att få kolla av.

Söndag morgon kl 9:00 var vi framme i Vänersborg för att invänta Lazzes tur i ringen, var lite blåsigt och jag var i vanlig ordning mycket nervös. Det var en norsk domare som heter Jevne Frode och det var Norra Älsborgs kennelklubb som arrangerade denna officiella utställning.

Det gick riktigt bra inne i ringen, han rörde och förde sig riktigt bra och jag tror även jag. Hans omdöme lät så här:

Maskulin hane av utmärkt typ och helhet, välproportionerad huvud tillräcklig pigment, välplacerade ögon, god skalle, mycket god hals och överlinje visas i något högt hull för dagen, mycket god bröstdjup passande vinklar och rör sig med gott steg och stabilitet. god päls och färg, trevligt temperatment.

Det var öppen klass, kvalitetspris excellent och placerad som hund nr 3. Riktigt nöjd med omdömet tråkigt bara att domaren tyckte han var i lite högt hull, men så är det domare dömer. Ska kolla hans vikt nästa gång jag är vid Arken Zoo. Han är så fin min Lazzeman och så stolt över hur duktig han har blivit att visa. Nu pausar vi utställning för ett tag och återkommer till nästa år och utomhussäsongen, känns bättre när vi är utomhus för det finns mer plats för alla hundar mattar/hussar.

Syrran visade även sin Hugo och han var riktigt snygg även han och fick det fina priset excellent, så när vi väl kom tillbaka till Udden så firade vi lite med bubbel. Innan hemfärden till Udden så stannade vi till vid mor och far och åt lite middag, vilket uppskattades när vi bägge var vrålhungriga.

Måndag var det bara att packa ihop och styra bilen hem mot Sundborn igen, och jobb. Så kul att få umgås lite med syrran och prata lite hund och planera lite vad som händer resten av året. Tack Malin för en mycket trevlig helg med god mat, dryck och prat, uppskattas i massor🙂

Veckans träning ser ut så här:

Måndag: Vila (promenad)

Tisdag: Tabata

Onsdag: Löpning

Torsdg: Cirkel

Fredag: styrka alt spinning

Lördag: HIIT

Söndag: Kettlebell

I helgen som kommer hoppas jag att vi kan få ordning på vår pool som har kommit, det lät som vi skulle få hem vatten till poolen i morgon fredag och då är det bara att färdigställa och ordna så kanske det blir ett dopp inom kort.

Ha en bra dag!!

Kommentarer

17.10.2021 07:45

Malin

Så kul att ni kom 😍