13. sep, 2021

Minisemester

I helgen som var kopplade vi på vår husvagn och tog en liten semestertur till Tandådalen i Sälenfjällen för att vandra lite på Hundfjället. Vi checkade in på Caravan Clubs camping i Tandådalen på fredagkvällen och hade med oss lite fredagsmys i form av tapas vin/öl, så mysigt och det bästa var att det inte var så mycket folk på campingen denna helg så ingen kö till duschar/toa eller disken. Zune hade vi lämnat hos Erik denna helg då Erik inte ville vara med på denna utflykt men han ville gärna att vi lämnade Zune hemma hos honom så de kunde ta lite promenader i stan.

Lördagmorgon startade vi med en stadig frukost i husvagnen med havregrynsgröt och kaffe, och efter att vi hade packat ryggsäckarna för både lunch och fika började vi gå uppför Hundfjället, och det blev en brant start för oss. Första fikapausen blev vid Toppstugan och naturligtvis fotografering av grabbarna buz Lazze och Bozze. Vädret denna dag var halvklart med svag vind så vi kunde inte klaga på vädret denna dag. Vi fortsatte sedan uppför en bit tills vi nådde högsta punkten på Hundfjället som var 925 möh, därefter vi gick vi ned på andra sidan av fjället, och gick förbi Lindalens fäbod. Vi stannade vid en bäck och åt lunch vilket denna dag blev ärtsoppa och brytbröd, så gott med soppa när man är ute. Är så skönt att få vara ute i fjällen så tyst och rogivande, vi gick drygt 17 km denna dag så när vi kom tillbaka till husvagnen var nog både två och fyrbenta familjemedlemmar trötta i fötter. Hade först tänkt att gå ut och äta men det flesta restauranger i by hade inte öppnat för säsongen, så det blev grillade hamburgare med sötpotatisstrips och annat gott tilltugg. Till afterhike blev det en gin och tonic (ginet var från Härnö). 

På söndagen packade vi ihop ganska snabbt då det ösregnade, hade verkligen tur med vädret under lördagen för det regn som kom på söndagen hade inte varit så kul att gå i.

På kvällen var vi in och hämtade hem Zune som hade haft det bra hos Erik, han gillar verkligen när han får egentid och det hade han verkligen fått, egna promenader, borstning av päls och bortskämd med ben och godsaker.

Denna vecka som kommer blir det massor av jobb och träning och till helgen så åker jag alldeles själv ned (inte riktigt själv Lazzeman är med) till min syster för att hälsa på och så blir det hundutställning på söndag.

Träning blir det såklart och den planeras så här:

Måndag: Löpning

Tisdag: Tabata

Onsdag:Löpning

Torsdag: Cirkel

Fredag: Löpning (åker ned till Hjortens Udde)

Lördag: Vila/långpromenad

Söndag: Vila (utställning)

Har vi tur denna vecka så anländer vår spapool, så nu kanske det finns hopp för lite härliga bad efter träning 🙂.

Ha en bra vecka :)