5. sep, 2021

Utställning Lazze

Blev en tidig söndag morgon när vi planerat för utställning för Lazzeman. Vi gick upp redan vid 06:00 för att packa fika väska och hinna med morgonrastning med hundarna. Jag ville vara i Leksand där utställningen var en timme innan start så Lazze skulle vänja sig med hundar och plats innan det var dags att gå ut och springa vänstervarv.

Arrangör för utställningen var Dalarnas Kennelklubb och det var en Internationell utställning, så det var en del hundar med förare. Det var dock ingen försäljning och endast 1 person/hund släpptes i pga pandemin. Janne hade tur för han fick ta med sig en av Siv´s hundar in annars skulle jag få gå in själv och ordna med allt.... 

Är riktigt nöjd med min gladis idag, han skötte sig exemplariskt inne i ringen, så roligt att han är glad och finner sig fort med hundar och folk (skulle dock vilja hälsa på alla). Domar för Goldens denna dag var Carl Gunnarr Stafberg och han var helt ok, lite fåordig i kritiken fast det som skrevs var positivt.

Utmärkt helhet, utmärkt huvud, prima bett, bra hals, stram rygg, välvinklad, rör sig väl, bra päls. Kvalitetspris blev excellent och placerad 2:a i konkurrensklassen ökl 2. Så vi är jättenöjda amatörer, tråkigt nog sålde de inte ens rosetter på plats vilket är så kul att få med sig hem när man är lite nöjd. 

Tyckte jag fick till hans päls  riktigt bra denna gång, alla lockar var där de skulle och han såg så fin ut. Det jag måste bara få till är hur jag ska ha kopplet när jag visar hans rörelser, sätter det fel så det blir inte till hans fördel. Kom fram en person och sa åt mig att lägga det rätt så blir det ännu bättre, blir så sur på mig själv att jag slarvar när Lazze är så fin och sköter sig så bra.

Var även kul att få träffa Siv och hennes fina goldentik Hilma som också fick excellent denna dag. Efter utställningen åkte jag och Janne ner till Hjultorget i Insjön och gick in på Outlet Ittali och köpte lite nya kaffekoppar, känns som jag har massor av olika just nu (ska rensas ut). Var även in på Lundhags outlet men hittad inget som var av intresse, bara en karta över Sälens vandringsleder. Jag och Janne funderar på om vi ska åka upp till Tandådalen och vandra lite nästa helg, får se hur väder och vind blir först bara.

 Nästa utställning för Lazze är redan om två veckor, då ska jag och han åka ner till syster yster och ställa i Vänersborg. Blir ännu ett äventyr, funderar skarpt om jag ska övertala henne att ställa Lazze hon har mer vana än jag, och kan säkert visa honom rätt. Jag kan ju faktist vara en väldigt bra assistent och fika ansvarig.

Veckans träning blir nog så här:

Måndag: pw/löpning

Tisdag: Tabata

Onsdag: löpning

Torsdag: cirkel

Fredag: löpning

Lördag:Vandring i Sälen (förhoppningsvis)

Söndag: Kettlebell

 

Ha en bra vecka alla :)