2. sep, 2021

Bröllop Sara och Daniel

Blir ett längre inlägg denna gång när jag inte har skrivit på jätte länge. Sommaren -21 är nu ett minne blott och hösten har landat, men det känns ganska bra att få börja tända ljus igen och mysa  inomhus när det har varit en bra semester och jag han med det mesta som vi i familjen hade planerat.

I helgen (28/8) hände något stort och mycket trevligt, min älskade dotter Sara gifte sig med sin Daniel och det var så fint och ljust bröllop. De hade först tänkt gifta sig den 19 juni men pandemin satte stopp för det när restriktionerna för antal gäster var mycket begränsat, men i juli så gick folkmyndigheterna ut med att man kunde vara 50 personer i ett slutet sällskap men naturligtvis så är det fortfarande viktigt med att hålla avstånd och god handhygien.

Hade tagit ledigt veckan innan bröllopet så att jag kunde förbereda mat/dukning mm inför bröllopet, och det behövdes verkligen för det var mycket pyssel som skulle ordnas med inför. Till min hjälp i köket var min mor som kom upp redan på tisdagen och det är jag mycket tacksam för, det är lite pyssligt att räkna hur mycket mat man ska ha när det var buffé vi bjöd på. Sara och Daniel kom redan på lördagen (en vecka innan), de hade träff med prästen, frisör mm mm så det fanns att göra. Stora arbetet blev från torsdag då vi fick tillgång till lokalen som var Karlsbyhedens folketshus, riktigt bra festlokal som hade ett stort kök med allt i. Vi ställde i ordning stolar och bort och la ut bordsplaceringen så vi hade lite koll på läget inför stora dukningen på fredag. Vi förberedde även lite kring potatissallad mm, och tittade lite på när Sanna Kvaråkers ordnade med bröllopstårtan (så impad av denna kvinna). På torsdag kvällen kom även the Toastmasters Matilda, Hanna (och hennes pojkvän Mikael) så de kunde förbereda i lokalen under fredagen.

Fredagen bestod av dukning, matlagning och planering för Dagen D, Daniels mamma var också med för hon ordnade med snittatarna innan maten, vilket jag också var tacksam för att jag slapp göra (för jag hade så det räckte till). Fredagen så kom de sista som skulle bo hos oss vid bröllopet, min syster och hennes man och naturligtvis deras fina hundar. När vi hade gjort klart allt bestyr kring mat mm så åt vi taccos i lokalen och det blev ett rejält långbord, med både Sara och Daniels familj.

Så kom stora dagen och det blev en tidig tur till lokalen för att göra allt som skulle fram till buffén, så skönt att få så mycket som möjligt klart innan alla gäster kommer och tiden mellan vigseln och festen vid lokalen var ganska knapp. Sara och hennes kusiner åkte in till frisörskan för att fixa frisyr och hämta brudbuketten, och när de väl kom hem var det bara att hjälpa till med att få på klänningen mm så hon kändes sig klar för sin stora dag. 

Klockan 14:00 i Sundborns kyrka var vi alla på plats och det blev en riktigt fin vigselakt, så rörd mor och vilken vacker brud (min dotter). De fick åka nercabbad Camaro efter vigseln ner till Carl Larsson gården för att ta bröllpskort. Det var faktiskt en personal till mig vid Sundborns hemtjänst som körde, och vilken bra chafför hon var och även fotograf för jag fick en hel del bilder av henne. Tack Inga-Lill Leandersson!! Jag fick ila iväg till lokalen igen för att ordna med förrätten mm så allt var klart med maten tills att gästerna kom. Blev dock lite missnöjd med min skagentoast som annars brukar vara god, blev rinnig tråkigt nog. Var svårt att få till det när det blev så mycket, är ju inte så van att  göra mat till 44 personer. Tyckte hela kvällen flöt på riktigt bra, och alla verkade nöjda och glada. Mycket bra arrangerat av Hanna och Matilda, som ordnat med lekar och sånger för kvällen, så glad att det just var ni som hade detta uppdrag bedyder så mycket även för moster. Till sist kom den vackra tårtan fram, så vacker i sin syrenfärg och massor av blommor.

När all mat var klar så plockade vi bort bord och stolar för dans och andra lekar, och ja jag dansade i massor vilket var väldigt länge sedan och roligt.

Brudparet tog taxi till hotell vid midnatt och då rundade vi av festen. Dagen efter så var det att säga hejdå till nära och kära som bott hemma hos oss under veckan innan vi åkte till lokalen igen för att göra det mindre roliga det vill säga städa. Var så trött på söndag kvällen så det blev ingen träning utan det blev filmkväll... Var till och med ledig måndagen efter och då blev det storstädning/tvätt då det inte hade gjorts något sådant under hela förgående vecka och så vinkade jag av herr och fru Törnqvist Johansson som åkte hem till Karlstad igen med en fullpackad bil.

Så fina de var min älskade Sara och Daniel😘.