3. jun, 2021

Uppdatering

Då var det ett tag sedan jag skrev, har inte bara blivit av när tiden inte riktigt har funnits för reflektion.

Jobbet rullar på mycket nu med sommarplanering och få in tillräckligt med vikarier i bägge grupperna så det täcker för personalens semester och även timmisar vid behov. Ser ganska lovande ut just nu, men det har inkommit lite fler kunder än vad vi hade planerat för så är just nu på jakt efter fler bra vikarier.

Hemma håller vi på med att bygga om altanen på baksidan, när den gamla verkligen hade gjort sitt och vi måste förbereda för vår nya investering/lyx, nämnligen spatunna. Är så glad att vi äntligen har beställt en spatunna (5 personer), och leverans för den planeras i slutet på juni. Vi har pratat om denna spa-tunna i flera år, men i år blev det äntligen av att åka till Dala-spa för att beställa en. Är en hel del förarbete både när det gäller trallen men även gräva lite samt bygga insynsskydd kring spa- badet. Vi har ju inte så många timmar på oss på kvällarna när det ska hinnas med att rasta hundar och även träna oss själva, men det går långsamt framåt (fast vi har fått göra om flera gånger för att det ska bli rakt och bra).

Tränat lite apportering med Bozze och även Lazze, tycker Bozze har blivit mer mogen än vad han har varit tidigare. Mer motiverad och längre uthållighet vilket är mycket roligt. Hara varit iväg och tränat för Matilda Hedin några gånger under våren och det är så kul och energikick, gillar hennes upplägg för träning skarpt och det passar både Bozze och mig. Har även varit iväg och gjort ökl viltspår med Bozze och han har nu 2 1:or vilket är jättebra, så stolt. Ska nu försöka oss på en 3:dje, tycker dock de senaste gångerna vi har tränat att han släpper spåret för färskt vilt.. Han går jättefint i vinklar, spårstart, slut mm, men när det dyker upp färskt vilt så blir det jobbigt för honom och drar ur spår... Inte bra alls, och svårt att träna bort. Men vi kämpar på och ska snart boka ny tid för prov och prova. Lazzeman är duktig på både spår och apportering tycker jag, men det går lite fort och kan bli lite slarvigt men helt klart stora framsteg, och även här tycker jag att uthålligheten blivit bättre i år.

 

 Min egna träning går bra, lite sliten emellanåt när jag inte lägger in vilodagar så kroppen hinner återhämta sig. Försöker variera mig med cardio och styrka så att jag inte överanstränger vissa muskler, så det är bra men är så trött. Tränar ca 6 dagar i veckan och den 7 blir det ofta en längre promenad med hundarna (8,5 km) så det är ju träning även det men i ett behagligare tempo/puls.

Veckans träning ser ut så här:

Måndag: Cirkel

Tisdag: Tabata

Onsdag: Vilodag

Torsdag: Cirkel (8 km promenad)

Fredag: Löpning

Lördag: Vila, hitta på något skojsigt

Söndag: Kettlebell pass

Ha en fortsatt bra vecka :)