22. apr, 2021

Roadtripp

Förra helgen gjorde vi premiärturen med husvagnen 2021, och turen blev till Hjortens Udde för att hälsa på min syster och hennes man. Blev en riktigt skön helg med mycket hundaktiviteter, god mat och dryck och sist men inte minst poolhäng.

Vi hade bara med oss Bozze och Lazze för Zune fick vara hemma med Erik i hans lägenhet i Hälsinggården, och jag kan meddela att Zune har varit väldigt nöjd med detta då han fick all uppmärksamhet och gå i sin takt på promenaderna..

På fredagen så blev vi bjudna på god mat i form av vilt (rådjur) med potatisgratäng och vin, och därefter blev det poolhäng som varade i säkert 3 timmar kan ju erkänna att det var längesedan jag kände mig så dagen efter på lördag morgon (men kul var det).

Vi startade fm med att Lazze fick gå ett spår (vildsvin), han kryssade som vanligt ganska stort och gick av spår ibland för att kolla annat men faktiskt så hittade han tillbaka för det mesta. Han måste träna lite mer innan vi startar öppen klass, tycker jag. Jag och Janne la sedan ett nytt spår som Hugo skulle få gå på söndag morgon, och fokus på det var återgångar.

På eftermiddagen körde vi lite apportering på vilt med Bozze och Hugo, och det var riktigt kul för Bozze apporterade faktiskt riktigt bra. Lite mer träning där med så han blir mer van med vilt. Matte var väldigt nöjd med den träningen. Avslutade med ett sök som både Bozze och Hugo fixade galant. 

Tycker ju att det är så mycket lättare när man är fler då det ska tränas hund, min motivation till att gå ut och träna själv är inte så hög och jag vet att jag borde göra det oftare så de utvecklas i sin apportering/viltspår.

Söndagen så gick Hugo sitt spår och det gjorde han riktigt bra, han vet vad han ska göra och fokus är på arbetet i spåret. Bozze fick gå spåret efter honom och jag tyckte han löste det riktigt bra för att inte ha gått något spår denna säsong än. Ska lägga ett nya spår till helgen så att grabbarna får jobba lite. Tyvärr så tog det roliga slut väldigt fort och det var dags att åka hem till Dalarna. Vi gjorde ett kort stopp hos Sara och Daniel, och fikade lite med dem. Som tur är ser jag dem igen redan sista april, då blir det lite grillat tänkte jag.

När vi kom hem så packade vi ur bilen och åkte sedan till Erik för att äta lite kvällsmat och hämta hem vår buzkille Zune som såg välmående ut. 

Det var även tur att vi tog denna premiärtur med husvagnen, så vi upptäckte att det var fel på batteriet i husvagnen och batteriladdaren så denna vecka ska det inhandlas nytt batteri och laddare samt se över resten av husvagnsinredningen så att den är ok inför sommarens utflykter.

Hade som tur var planerat för att ta ut lite + tid på måndagen så jag hann städa ur husvagnen, tvätta och planera maten för veckan och inte minst så hann jag både en löprunda (själv) och gå en långpromenad med grabbarna och inte nog med det så var det fint väder hela dagen.

Veckans planering av träning ser ut så här:

Måndag: Löpning 7 km (personbästa tid denna måndag 👍)

Tisdag: Tabata

Onsdag: PW

Torsdag: Cirkel (hopprep mm)

Fredag: Egen styrka (med Siri och Karro)

Lördag: Vilodag

Söndag: Kettlebell

Fick även ett roligt samtal av min far i onsdags, så det kanske blir ett riktigt äventyr (träningsläger) i oktober, kommer berätta mer om detta lite längre fram 😀.

 

Ha en bra vecka så skriver jag snart igen. Kram