12. apr, 2021

Planering

Det är första gången på länge då jag börjar känna att jag vill börja planera lite nytt, har saknat drivet att vilja göra nytt eller utmanat mig själv utan har bara gått på rutiner och det som känns enklast. Får se vad mina planeringar resulterar i men en process hos mig har startat i alla fall🙂.

Mina buskillar Lazze, Bozze och Zune har inte fått träna apportering, spår i den utsträckning som jag haft som ett mål vilket har gett mig så dåligt samvet. Visst har de fått rejäla promenader och springa med mig och även annat men inte så mycket tänka. Var på träning i går för Matilda Hedin, och erkände för henne hur det såg ut hos oss, så skönt att hon svarade att hon inte heller började träna sina hundar ordentligt efter vintern förrän nu (men hon är på en helt annan nivå). Jag hade med mig Bozze igår vilket jag var väldigt glad för efteråt för han var riktigt motiverad för träning och löste uppgifterna Matilda tänkt ut riktigt bra både när det gäller klurighet och längd. Ska träna nu varannan söndag för henne tillsammans med mina kompisar från the Underdogs. Har lagt in en extra träning med Lazze den 19/4 och då tillsammans med Gunilla och hennes Blenda, vilket blir bra. Målet med detta har jag bestämt att faktistk starta om det är möjligt en nkl i workingtest, och att vi faktiskt går ut och tränar 2 gånger/vecka någon form av apportering/sök.

Janne och jag hade även i helgen lagt spår åt Lazze och Zune ( liggtid 22 tim, längd 600 m), 5 vinklar, bloduppehåll och blandad terräng). Att gå med Zune är en fröjd, så spårsäker och följer spåret perfekt så det är bara att plocka ned klykorna när man går med och lagom takt. Så det blir svårare och fler spår för hans del och det är en perfekt träningsform för honom. Lazze galopperade ut i sitt spår, och håller lite hög hastighet vilket resulterar i slarv och att han går lite väl långt från spår. Lite kul var det att 50 m innan spårslut så hade ett rov (tror jag) smaskat på ett rådjur och i spåret hade det dykt upp ytterligare en skånk, så vi fick berömma honom och avsluta lite tidigare. Målet i år blir även efter lite mer träning gå öppenklass med Lazze och så även Bozze i viltspår.

Det jag även tänkt mig är att göra i ordning ett träningsrum hemma, så planen är att Erik (som kommer hem på helgerna) får ta ett mindre sovrum och det rum som han har idag ska bli ett litet hemgym. Så nu ska det planeras och beställas hem lite träningsredskap som blir bra att använda hemma. Skriver mer om vad det blir och hur jag tänker mig att det ska se ut🙂.

Till helgen så ska jag och Janne ta en roadtripp med husvagnen ner till min syster och hennes man vid Hjortens Udde. Det blir en träningshelg med hundarna och förhoppningsvis lite prat och god mat och dryck (vilket det brukar), ser verkligen fram emot detta att få komma iväg på lite annat. Så idag måndag ska jag börja packa och planera för vad som ska med i husvagnen, och i lördags så tvättade vi husvagnen både inne och utanpå så den är lite fin inför vårens/sommarens utflykter.

Veckans träning har jag planerat så här:

Måndag: vilodag 

Tisdag: Tabata

Onsdag: Cykel/löpning

Torsdag: WOD 😋

Fredag: Löpning (ledig denna dag)

Lördag: Hundträning och bara ha det gott

Söndag: Kettlebell

Så det var min lilla planering just nu, så mer hundträning och att få till ett eget litet hemma gym. Sen har vi lite annat på gång men det skriver jag om när jag vet mer kring när i tid det blir. Ha en bra vecka nu alla så skriver jag mer efter helgen hos min syster.

Kram