28. feb, 2021

Lofsdalen

Tänk att vi kom iväg en vecka till Lofsdalen för lite skidåkning både på längden och utför. Har längtat så länge nu att få tänka på något annat än hygienrutiner och covid-19, är så trött på denna virussjukdom som härjar i hela världen just nu. Jag vet att det är håll i och håll ut som fortfarande gäller, och har stor respekt för sjukdomen. Det var dock väldigt skönt när jag, Janne, Erik och våra tre golden killar åkte till Jämtland för att få vara ute i vinterlandskapet. Jag, Janne samt Lazze och Bozze åkte längd varje fm (ca 8 km), det var så roligt och kände att jag verkligen hade ork att staka på. Erik och Zune tog en långpromenad, när Erik vägrade att åka längd. Efter lite fika och byte av kläder tog vi oss till Lofsdalens backar för slalom och det var riktigt kul förutom att jag frös väldigt om händerna... Efter att vi hade svingat oss i backarna hela em så åkte vi hem för en långpromenad med hundarna. Vi gick en hel del ut på sjön Lofsen så grabbarna fick springa lite lösa, vilket uppskattades. När vi äntligen kom in för dagen så blev det after ski och bastning, så skönt och avkopplande. God mat och dryck hade vi tagit med oss hemifrån, så vi skulle slippa besöka affär eller restaurang.

Så kul att även Erik tyckte det var så kul med slalom så han var mest på att vi skulle åka hela em, och jag tycker han har utvecklats med skidåkningen under semesterveckan. Fredagen så åkte vi lite längd med busgrabbarna och därefter så städade vi ur för att åka hem mot Sundborn igen. Helt klart blir det att åka nästa år igen, och hoppas då att det är kontroll på Covid-19 och kanske är det fler av våra familjemedlemmar som vill vara med för lite skidåkning , after ski, och god mat och dryck😀.

Vi har faktiskt bokat för camping i Lofsdalen i sommar, och då ska även Sara och Daniel med så de har hyrt stuga tillsammans med Erik. Blir kul med lite vandring igen och kanske lite cykling runt Lofsen. Skriver lite mer kring detta äventyr senare då det även är lite skojsigt på gång innan vi åker till Lofsdalen tillsammans med min syster, svåger och mor och far i Ö-vik.

Veckans träning har gott bra trots en stark träningsvärk från söndagens kettlebell pass. Idag var jag ut på en lätt jogg med Lazze och Bozze, och det gick riktigt bra ( 6 km). Så ska försöka springa med dem 1-2 gånger i veckan så att de får sträcka ut lite och träna kondition även de...

Veckans träning blir lite annorlunda då fitness Vrål inte har några pass när Ryan har sportlov med sina barn. Så jag har tänkt så här:

Måndag: Spinning hemma

Tisdag: Styrka med Janne (öppen träning)

Onsdag: Löpning med Siri

Torsdag: Styrka med Janne

Fredag: Löpning med grabbarna bus

Lördag: vila

Söndag: Löpning

Ha en bra vecka och var rädd om er 😘