17. jan, 2021

Kosten

Är ganska nöjd med denna vecka både när det gäller träningen och kosten. Har börjat prova att göra lite nya recept, vilket är riktigt kul och gott. Är nöjd med både purjelökssoppan som jag har ätit några kvällar efter träningen samt den renskavsgryta som jag gjorde förra helgen. Gjorde även igår Hasselbackskyckling vilket blir nog en ny favorit som jag verkligen ska göra fler gånger, både gott och nyttigt. I kväll ska jag göra en torskgryta med räkor och apelsin, blir spännande att prova. Ställde mig på vågen i onsdags och blev riktigt nöjd, har inte gott upp något efter jul/nyårs helgerna utan ligger där jag tycker är ok för mig. Så jag kommer att fortsätta som jag gör nu att under vardagen då jag är ganska strikt med att inte äta sötsaker och mindre bra mat men på fredag/lördag så är det mys både när det gäller mat och dricka. 

Träningen har också varit helt ok, i torsdags fikck vi göra den övningen som jag "allitd" får träningsvärk i låren och det är pistol knäböj.... Så jobbig.... Bästa träningen tror jag faktiskt var antingen fredagens cardio med Siri då vi körde drygt en timmes intervaller med löpband/hopprep, jobbigt men hade kraft och orken, lördagens Hiit var var också riktigt jobbig men så bra. 

Var även i tisdags till naprapaten Marie Larsson och det är nog tennisarmbåde jag har i hö armbåge, så nu blir det behandling först med stötvågen och laser (och det gör så ont när hon gör det.......). Behandlingen är först och främst 5 tillfällen så får vi se om det gör någon effekt till det bättre, vilket jag verkligen hoppas på. Ska dit nu på måndag igen och även på torsdag. Marie vill att jag rör armen så mycket jag kan men inte i de röreleser då det gör ont så det triggar, så jag försöker att undvika de träningsövningar som smärtar. De bästa träningarna att undvika smärta nu är de jag gör med Siri dvs cardio, känns bra vid löpning och även hopprep. Inväntar en cykeltrail som gör det möjligt för mig att sitta på rulle inne och cykla, hoppas den kommer snart.

Veckans träning ser ut så här:

Måndag: Yoga (ska våga prova detta)

Tisdag: Tabata

Onsdag: Vila

Torsdag: Cirkel

Fredag: Intervaller

Lördag: Längdskidor

Söndag: Kettel bell

Då kör vi en vecka till och försöker fylla den med positiva saker som gör en lite gladare både på jobbet och hemma. Är lite svårt att planera fortfarande när pandemin härjar i vårt samhälle men förhoppningsvis så har de flesta nära och kära fått sina doser av covid vaccinet så  vi kan ses lite mer igen😘.

Ha en bra vecka och håll i håll ut och var rädd om er.