3. okt, 2020

Grövelsjön

Ja det var väldigt länge sedan som jag uppdaterade denna blogg men tiden har tyvärr inte funnits där när det har varit mycket jobb. Ska försöka att prioritera att skriva av mig lite då jag tycker det är ett bra sätt att reflektera över vad som hänt under veckan samt bra planering för vad för träning jag ska utföra under kommande vecka.

Detta inlägg kommer jag bara skriva om familjens weekendresa till Grövelsjön, vi som var med var Janne, Erik, Sara, Daniel, buz grabbarna Zune, Lazze och Bozze och jag så klart.

Vi kom fram till Sjöstugans camping ganska sent på fredagkvällen, men vi hann slå upp förtältet innan det var mörkt. Sara, Daniel och Erik hade hyrt stuga på campingen som var riktigt fin och till ett helt ok pris.

Planen för vår hajk detta år var att ta oss upp på Storvätteshogna, denna vandring var på 20 km t/r. Efter god mat och dryck och massa prat så blev den en ganska tidig kväll så vi orkade upp tidigt lördag morgon för massor av vandring. Åt en stabil frukost på morgonen som bestod av havregrynsgröt. Ryggsäckarna var packade med fm, em fika, sopplunch med smörgås samt snacks (nötter och kexchocklad) och naturligtvis kaffe och vatten. Tur med vädret hade vi också måste jag säga, halvklart och knappt någon vind. Vi kom iväg vid 09:30 och första stoppet blev efter ca 1,5 timmes vandring och då blev det fm kaffe och sockerkaka som Erik hade bakat hemma, så gott!! Därefter blev det en lite svårare vandring när vi skulle upp på storvätteshogna, men alla kom upp och vi såg även lite renar på håll och solen sken så jag kan meddela att det blev lite fotografering på denna fina natur som är i fjällen. Väl uppe på fjället så kom trianga köket fram för värmning av Gulasch soppa, smakade verkligen bra med lunch utomhus. Efter en stunds återhämtning och njutning av den fina fjällnaturen, började vi vandring nedför fjället och mot campingen igen. Vi gick i stort sett hela dagen och var hemma igen vid 17:00 och då blev det dusch och naturligtvis afterhajk med en god drink utomhus i kvällssolen. Älskar vår fina fjällnatur och önskade verkligen att jag hunnit med fler turer i år men ser nog inte ut som det hinns med, men det kommer väl förhoppningsvis en ny sommar/höst och ska försöka planera in fler turer då. 

På kvällen grillade vi egengjorda hamburgare och spelade lite poker, njuter verkligen när jag har min goa fina familj nära, händer ju som sagt inte så ofta då Sara och Daniel bor i Karlstad och de jobbar ju inom vården och då är det = helg jobb.

Innan vi la oss kollade vi vädret och det skulle bli regn hela söndagen så mitt i natten blev det nedtagning av förtältet för att slippa ta ner det blött, vilket var tur för när jag vaknade söndag morgon var det busväder med både regn och hård vind. Så vi hade verkligen tur att det var så fint på lördagen för det vädret som var under söndagen hade inte varit så kul att vandra i....

En riktigt bra weekend som sagt med vandring och jag fick fylla på energi av både fjälluft samt vara med hela familjen😘. Löve yo!!

Blir nog ett inlägg till som jag skriver i morgon och då blir det mer planering av träningen som jag måste få till, som det ser ut nu så är det nog lite för mycket av det.. Blir ibland 6-7 dagar i veckan, så det är inte så konstigt att kroppen känns lite sliten men det är ju så kul och jag får även energi av det men måste börja skriva upp vad jag gör så jag har koll!!

Kram på er och fortsätt att tvätta/sprita händerna och hålla avstånd det är ju tyvärr fortfarande pandemi i vårt land😥