3. aug, 2020

Rolig helg

Blev en annorlunda fredagsmys denna vecka, det var så fint väder så vi beslöt jag, Janne och Erik att åka in till stan för att gå ut och äta. Vi gick på restaurangen SMAK, och jag tog in en Grill sallad, och ett glas rött det var riktigt gott och till efterrätt blev det en aperol spritz, medans de andra tog lite god glass med munk. Ska nog köpa hem lite aperol och bjuda Janne på någon helg, är så sällan vi tar något annat än vin/öl till fredagsmysets middag.

På lördagen åkte jag och Janne på lite äventyr vid Tuna Hästberg gruva. Vi hade bokat en ca 4 timmars guidad visning i grupp och äventyret bjöd på klättring, linbaneåkning samt gå över en hängbro, och total mörker. Det var bara ca 4 grader nere i gruvan så det var varma kläder på och ett par handskar var ett måste då vi fick fira/klättra ner för gruvans små gångar. Det vara verkligen häftigt och utmanande, speciellt att svinga sig ut för en linbana och lita på den sele man hade på sig över vattnet/berget till den andra sidan vi skulle till på gruvan. Rolig guidning och historieberikande av gruvarbetet vid Tuna Hästberg. Så ska ni ut på äventyr så kan jag varmt rekomendera detta, krävs dock lite armstyrka, bra knän och ingen klaustofobi :)

Lyckades även få ut alla mina grabbar på blåbärsplockning vid fm promenaden i söndags, så lyxigt med egenplockade blåbär till frukostsmothisen och sen är det så dyrt att köpa frusna bär så det är bra att ha ett litet eget förråd.

Veckans träning har faktiskt gått bättre än förra veckan då allt var jobbigt, har dock insett att jag är väldigt svag i axlarna framför allt när det blir statiska övningar. Tror tyvärr att jag överansträngde hö axel igår vid kettlebell passet för det gör ont idag och jag domnar bort ibland i hö hand. Kettlebell är jättebra styrkepass men inser nog nu att den är nog inget för mig utan jag får göra denna träning på annat sätt ( men det ska nog gå bra). Ska ikväll på mage/rygg pass och hoppas på att det inte blir så mycket statiska övningar som innebär påfrestning på  höger axel.

Veckans träning ser ut så här:

Måndag: Mage/rygg pass

Tisdag: Löpning

Onsdag: Egen styrka STC

Torsdag: Tabata

Fredag: PT

Lördag: vila

Söndag: Styrka/ alternativt mtb

 

Skriver mer en annan dag men rolig helg var det 😎