27. jul, 2020

Pyssel hemma

I helgen har vi påbörjat årets stora projekt hemma, och vi ska nu äntligen få till en ny kantmur och nytt staket runt delar av huset.

 Vi beställde en kantmur (stenar) av cement från Ek`s Cement, riktigt fina och bra service när de körde hem stenarna och då även på helgen. Janne hade även lånat hem en grävmaskin från sitt jobb vilket underlättade jobbet i massor då varje stenblock vägde ca 200 kg. Efter att ha gjort ett nogsamt förarbete med grunden för muren så har vi jobbat på som bara den så vi blev klar med murarbetet i går (söndag). Det blev mycket pyssel med justering, inte så lätt alla gånger när vi aldrig har gjort detta förr. Tur vi har en granne i form av Kent Kvaråkers och Lövängets schakt, som har mycket erfarenhet av att göra kantmurar mm, så vi fick bra med tips och även låna deras padda och lite fint grus till botten muren för stadga. Tycker det blev riktigt bra för att vara glada amatörer, och måste få skryta lite och säga att Janne är verkligen händig och duktig på att jobba och lära sig nytt. Erik ska även ha en stor stjärna i detta jobb, han har hjälpt Janne med att lägga cementblocken rätt när han har lyft upp sten med grävmaskinen, vilket teamarbete ❤. Så nu är första delen så gott som klar, nu ska lite fyllning bort mm. Därefter blir det dags för staket, har inte riktift klart för mig hur det ska se ut, vi ska åka och titta på ett i Sundbornsbyn som Janne tyckte såg bra ut och han ville ha det godkänt av mig först innan vi köper virke. Så spännade och roligt att göra lite nytt här hemma, och det blir verkligen ett lyft på hela framsidan på huset.

Lite kring min träning och mål:

Har tränat en hel del på semestern och det känns bra i form av löpning, mtb och styrka. Lite sliten har jag varit ibland när jag har svårt/inte vill ha återhämtning då kan det värka ordentligt i kroppen. Har försökt ha pt en gång i veckan tillsammans med Janne för Fitness Vrål (Ryan Smith Fossen) och det har känts bra. Så jag fortsätter som jag gör med träningen men återigen blir målet att få till kosten, det har varit lite si och så med den under semestern och visst man ska unna sig att må gott men nu är jag motiverad till att ta tag i detta igen så det inte blir några kilo + som jag absolut inte behöver. Är ju väldigt svag för chokladrussin och det vore ju bra om det bara blev godis en dag i veckan, inte typ alla dagar i veckan som det känns som det har varit....

Veckans träning ser ut så här:

Måndag: Mage/rygg pass

Tisdag: Löpning

Onsdag: STC styrka (axlar, rygg, biceps och tricepts)

Torsdag: Tabata

Fredag: PT

Lördag: Äventyrsgrottan vid Tuna hästberg

Söndag: Kettlebell pass/cykling

Idag är det heller ingen vanlig dag, utan min dotter fyller hela 24 år, lite tråkigt är det att man inte bor närmare varandra och kan åka över och fira henne på sin dag. Önskar henne verkligen en bra dag och att hon firas med lite god mat/dryck :).

 

Ha en bra vecka ❤