23. jul, 2020

Slut på semester 1.0

Då var semestern slut för denna gång och shit vad fort den gick. Första veckan var jag hemma själv när de andra i familjen ännu inte hade semester, så jag försökte hinna med att städa lite och planera för vår lilla roadtripp upp i vårt avlånga land. Min mor och far kom faktiskt upp till oss redan i mitten av veckan och de skulle även följa med oss på vår roadtripp med sin husbil. Efter ha packat husvagn med både mat, dryck,kläder, mtb och hundar så startade vår resa på lördag morgon. Första stopp blev Skuleberget vid Ö-vik som jag och Janne hade en önskan om att få nå toppen på. 

En riktigt trevlig liten hajk och lätt att gå upp på, leden upp på Skuleberget var bra utmärkt och hundarna kunde lätt följa med. Börjar känna en inspiration att ta lite bilder igen med systemkameran så den fick följa med på roadtrippen, lägger ut lite bilder under fliken fotoalbum som ni gärna får gå in och kika på. Väldigt fin utsikt från Skuleberget, och riktigt bra väder hade vi när vi stod på toppen.

Vårt första stop/övernattning blev i Örnsköldsvik och Solbackens camping, vi har varit där en gång tidigare och det är en riktigt mysig campingplats och så även denna gång. Rent och fräscht och framför allt lugnt. Jag tog mig min första löprunda på resan och sprang 1 mil i den fina miljön kring campingen med omnejd. Så skönt att få springa lite när det blev en del bilåkning. Innan vi lämnade Ö-vik så stannade vi till vid Fjällräven Outlet och fyndade lite kläder, jag köpte mig en Houdini tröja, ett par 3/4 byxor för vandring, och 2 fjällräven t-shirts, Janne köpte sig en ny Fjällräven jacka och ett par vandringsbyxor så det blev en del att betala i kassan😲. Därefter körde vi mot Stekenjokk, och efter några fika/lunchstopp och en hel del kringelikrok körning så hittade vi en ställplats nedanför Stekenjokk. Så vacker natur med fina forsar och fjäll men så mycket snö det var kvar, och jag tror inte snön kommer att hinna smälta bort innan det är dags för en ny vinter.. Vi hade tänkt att köra lite mtb här men dels var det mycket snödrivor på sina ställen och min far hade ont i knäna efter att ha varit med upp på Skuleberget så vi hoppade mtb vid detta ställe. Blev god mat i form av egengjorda hamburgare och vin/öl så klart😀. Dagen efter gick jag och Janne en rejäl promenad med hundarna på kalfjället vilket var jätteskönt både för oss två och våra fyrbenta familjemedlemmar. Efter ha intagit 11 kaffet så packade vi ihop igen för att fortsätta vår resa, vi stannade till vid Raavre som också ligger vid Stekenjokk för lite korttagning av snön som ligger kvar i Jämtland. Vi tog även ett stopp vid Brakkåfallet, så vackert och vilken kraft det är i våra svenska fall och forsar. Nästa övernattning blev vid Gäddede camping, här tog vi oss en kortare mtb tur tillsammans med min far, men som tyvärr fortfarande hade lite ont i sina knän efter trippen upp på Skuleberget. Vi gick faktiskt ut och åt denna kväll på restaurangen som var på campingen, riktigt trevligt och god mat för att vara en campingplats (tack mamsen för maten). Dagen efter var jag ut på löprunda nr 2 som blev i Gäddede med omnejd, sprang 1,1 mil här och det kändes mycket bra trots att det blev en hel del uppför🙂. När vi var klara med frukost och kaffe och promenader med hundarna så drog vi vidare för att se på Hällingsåfallet, vilken kraft och vad vackert det var. Helt otroligt vad fin natur vi har i Sverige. Vi hittade även på ett krukmakeri när vi skulle börja åka mot nästa stopp för natten, som även det låg vid Hällingsåfallet, köpte naturligtvis 2 äggkoppar, en liten mjölkkanna och två ljushållare. Stoppet blev på en liten camping vid Hammerdal som heter Camp Route 45, mycket trevlig men såååå mycket mygg, trodde jag skulle bli galen på natten när myggen på något konstigt vis tog sig in i husvagnen....

Efter en mycket dålig sömn så tog vi oss ut på en mtb tur i Hammerdal på morgonen, gick bra men mitt humör var inte på topp och trött men lite träning är alltid bra för kroppen och sinnet. Dagens mål blev Östersund för lite tursistande, jag och mor gick in en sväg på Jamtli som är ett musem kring länets historia mm mm, intressant men dyrt att gå in tyckte jag. Efter besöket där åkte vi upp till Frösön, Sommarhagen för att ta en godfika. Var väldigt glad att Janne körde husvagen här för vi åkte först in på en väldigt trång parkering och vi var tvungna att vända där trots att platsen för att vända var VÄLDIGT begränsad, vilken man jag har att köra bil med släp/husvagn (stora stjärnan till honom). Mycket gott fika var det med vackert väder och utsikt. Vi åkte sedan vidare ner mot sista natten som blev i Svenstavik, och Hovbergets båthamn/camping. Här har vi campat tidigare när vi var på utställning med Lazze förra året, också jättefint och utsikt ut mot Storsjön (inga mygg). Blev en mysig sista kväll med god mat och kortspel. Morgonen efter tog jag mig en löprunda igen och var extra nöjd med denna då jag tog PB på milen, jäkla vilken känsla jag hade trots motlut. Så stolt över mig själv att det går att bli lite bättre ibland😘.

Sedan skildes vi åt, mina föräldrar åkte hem till Trollhättan och vi till Lövänget för att packa om och hämta upp Erik, för att sedan åka vidare till min syster och svåger på Hjortens Udde. Så kul att få åka dit och se och höra hur de har det i sitt nya boende (gamla sommarstugan), och deras planer är för att göra det till sitt. Blev lite kalas på lördagen och då kom även mina föräldrar upp. 

Tog mig rejäl löprunda på lördagen så det blev längsta sträckan för 2020 17 km, stolt även över tiden som låg under 6 min/km trots att det blev en längre tur. Kul att springa ibland, speciellt när man känner att orken finns där.

Blev lite utflykter, hundpromenader, blåbärsplockning, kortspel, och massor av trevligt prat med nära och kära. Åkte hemåt igen på tisdagen den 14 juli och stannade då till vid Sara och Danne i Karlstad, och åt lunch/middag. Innan vi åkte blev det lyx frukost med tårta, vilket var en ny upplevelse men så gott, tack syster för att vi fick komma och hälsa på er och vi kommer säkert snart igen.

Sara och Danne kom upp till oss för att börja sin semster redan på fredag, och vi uppskattar verkligen att få hänga lite med dem och höra deras planer kring nästa års stora händelse då de gifter sig i Sundborns kyrka. Men nu är det slut på semester och dags för jobb igen, tur är att jag faktiskt trivs med jobbet som jag har trosts att det kan vara lite för mycket av det goda ibland.

Skriver mer under veckan och då blir det lite kring nya tränings/kost mål och vad som händer kring hundarnas träning mm.

Ha det så bra så länge och tänk fortfarande på att hålla avstånd och tvätta/sprita händerna ofta!!

Kram