27. maj, 2020

Återbesök Anicura

I går var Zune på återbesök hos vetrinären Per Nyberg vid Anicura och jag måste bara få säga att jag var faktiskt riktigt glad när jag åkte från detta besök.

I och med Corona tider så kom Per ut till oss på parkeringen och med sig hade han fysioterapeuten Sandra som vi har varit hos nu 6 gånger samt ytterligare 2 vetrinärer, så jag har nog aldrig känt mig så sedd och att Zune vara så i centrum. Vi fick börja med att visa hans rörelser i både lätt trav och i ökad trav, såg bra ut. Var ev en liten markering när han vände vid ett tillfälle men inget de tyckte var något att notera. Sedan tog de med sig Zune in till deras undersökningsrum och jag fick stanna kvar ute och vänta när rutinen nu var att husse och matte inte fick följa med in pga risk för corona smitta. Efter en halvtimme kom Sandra ut med Zune tillsammans med Per och ytterligare en vet. Vi satt och ner och Per berättade att han var verkligen glad att få se Zune så har bra, han hade känt igenom både fram och bak och det var inga konstigheter. Han har sin atros som han får ha hela sitt liv, men den inre ligamentskada som han troligtvis fick i vintras (halkat) har börjat ärra sig dvs som Per sa och om jag förstod det rätt så har ligamentet dragit ihop sig igen till normal storlek. Är troligtvis fortfarande skört och bör hålla honom från kraftig anstängning och fysisk våld (inte så våldsam lek. med lillbrosorna). Vi ska nu ta bort medicinen, och om två veckor ett nytt besök hos fysioterapeut Sandra för att kolla av hur han är utan sin medicin och hur vi ska tänka framåt i form av träning.

Så jäkla glad  och tacksam att jag ringde min uppfödare Siv Karlsson (GoldWork), och hon tipsade mig om Per som är ortoped vid Anicura, vilken man!! Nogrann, sympatisk och rätt känsla för djur och oroliga mattar. Tänker tillbaka till när vi var till Vettris och vetrinären där bara satt där och såg ledsen ut och sa att det är inte så mycket att göra, mer än ge han smärtlindrande och bara små korta promenader och det värsta var nog att han nog bara kanske hade 3-6 månader kvar.. Då var det deppigt och ledsamt i Lövänget.... Vi vet ju att han har sin atros och apportering är nog inte den bästa träningen för honom nu men han kan vara med och vandra med oss, spåra och vara en underbar familjehund förhoppningsvis några år till. Älskade finaste Zunebus våran goa kille men så mycket hjärta. Tänk ibland gör man rätt när man känner att något inte stämmer med diagnos och får hjälp att hitta rätt människor för att göra en second opinion, så tacksam. S

Stort tack till Per Nyberg vid Anicura som han undersökt Zune grundligt, och lyssnat och förklarat för mig vad planen är för honom, och Sandra som har gett honom massage, akupunktur samt vattenträning. De har varit toppen måste jag bara få berätta!!!!

Kram på er alla!!

Kommentarer

03.06.2020 18:05

Sis

Så skönt. Heja Zune