21. apr, 2020

Spårprov Bozze

Förra veckan var det ytterligare en intensiv vecka med att få ihop allt med privata saker och jobb.

Hundkursen som jag går med Lazze på onsdagar som är en apporteringskurs med fokus på linjetag och dirigering går riktigt bra, trots att mycket är helt nytt för Lazzemannen. Lazze är verkligen arbetsglad och vill göra rätt i allt men är jobbigt med störningar och vänta är inte hans starka sida än, när han väl får jobba så gör han det riktigt bra!! Blir lite sena kvällar och bilåkning men tycker det är värt det just nu när han måste aktiveras när han har en del överskottsenergi🙂.

 Veckans höjdpunkt måste jag säga var att Bozze fixade en 1:a ökl i viltspår med husse i fredags. 

De gick för Ewa-Lisa Hoel och platsen var Bjursås och i SSRK´s regi.

Vädret för spårtillfället var +9 grader och med hård vind, terrängtypen var barrskog, lövskog, tätningar, mossmark och kuperat.

Spårstarten tog han sig an bra och klarar 1 sträckan uan tvekan, även vinkel 1 utan tvekan,  sträcka och vinkel 2 utan tvekan och så även sträcka 3, vid vinkel 3 som är en återgång så klarar han den med en ringning. Sträcka 4 går det på viltstörning men han markerar bara och går vidare, vinkel 4 utan tvekan, sträcka 5 utan tvekan och spårslut utan tvekan. Spårningsförmågan var utmärkt och han hade ett lämpligt arbetstempo, inget ingripande av förare och skottprövningen var godkänd. Bozzes spårtid för ökl denna gång var 20 minuter. Omdömet från domaren lyder så här: En hund som gör ett fint spårarbete i hård vind. Tar hjälp av vinden emellanåt. Går av och kollar viltstörning sträcka 4, men jobbar sig fint tillbaka till spåret. Lugn och metodiskt spårarbete och klarar alla bloduppehåll bra, lugn i skott. Så ökl 1 blev priset till vårt yrväder.

Så stolt matte att han nu visar upp sin förmåga att spåra, har väntat lite med Bozze när han har varit lite ojämn i spårandet tidigare men nu känns det som han har fått jämnheten och arbetar stadigt i spår. Så nu ska vi boka in fler prov till Bozze så han får jobba med det han tycker är kul❤.

I helgen blev det årets första tur med husvagnen och den turen blev till Hjortens Udde för att hjälpa mor och far att plocka ur deras sommarstuga. De ska sälja stugan till min syster som tar över sommarstugan för ett permanentboende, blir spännande att följa dem hur de ska renovera för att få det som de önskar ha det. Det blev som sagt en del kasta och en del spara, och de fyllde en hel container med grejer som skulle till tippen.

Jag och Janne hann även ta en mb tur på lördagen med med min pappa, kändes riktigt bra att få ta en sväng på 3 mil. God mat och dryck blev det så klart och det är alltid lika kul att få träffa nära och kära för prat och planering sommarens aktiviteter.

Husvagnen fungerade lika bra även detta år, känns riktigt bra att sova i den och att man har ett eget litet krypin att gå till om man så önskar.

Träningen har gått bra i stort har varit lite sliten sedan förra torsdagen då jag körde ett kettlebell pass som var riktigt tufft för mig, mådde riktigt illa efter träningen och var öm i axlar armar i flera dagar. Vet inte om jag ska fortsätta med kettlebell då det sliter mer än vad det ger, mina axlar är inte 100 utan det är stelt och gör ont i flera statiska övningar. Får nog tänka om lite i denna träningsform...

Veckans träning ser ut så här:

Måndag: Tabata

Tisdag: Cirkelträning

Onsdag: Hundträning i Morgårshammar med Lazzeman

Torsdag: Löpning

Fredag: PT

Lördag: Vila eller MB med Janne

Söndag: Styrka STC

 

Stort tack även till Sara och Danne som tog hand om Lazze och Zune när vi var vid Hjortens Udde, kunde inte ha med oss dessa två grabbar då mina föräldrars hund Maja precis börjat sitt löp. Så de har fått bo i lägenhet i helgen med deras katt Molly, och det har gått riktigt bra trots att både Sara och Danne har jobbat men tack och lov olika skift.

Ha en bra vecka alla ❤

Kommentarer

23.04.2020 03:45

Malin

Hejja Bozze Grattis superkul