13. apr, 2020

Påsk 2020

Då är snart påskveckan passerat och ser nu fram emot sommaren. Veckan som varit har varit både bra och mindre rolig. Mycket på jobbet med Covid-19 så man har säkeretsställt så att det finns skyddsutrustning och att all personal kan den basala hygien rutinen.

Det tråkiga i denna vecka var att jag fick ta beslutet att ta bort Jannes mosters hund Sotis. Sotis var en jättesöt men bestämd herre (Norwichterrier), som efter Jannes mosters bortgång fick flytta in till min kollega/vän Karro för att bli en i deras familj. Tyvärr så började han slicka på sina tassar så det blev sår på två av dem så vi beslöt att åka upp till Vettris för att få hjälp med åkomman som vi trodde var enkelt. Sotis fick en lugnande spruta så att de skulle kunna få göra rent tassarna ordentligt. När vi kom tillbaka efter ca en timme, så fick vi tyvärr beskedet att hans tassar var jätte dåliga, då tre av fyra tassar tydligen hade hål från undersidan av trampdynan till ovansidan och den fjärde tassen var också illa deran. Diagnosen var Furunkulos, vilket han har haft i hela sitt liv men troligtvis orkade inte Jannes moster hålla rent under tassarna när hon blev sjuk så hans skada blev för stor för att göra något för honom. Vetrinären tyckte han skulle få somna in för gott så han slapp lida, så tråkigt beslut att ta och så tråkigt för Karro som tyckte så mycket om honom och Sotis verkade vekligen trivas hemma vid hennes familj. Sotis fick somna in och han kommer att få bli begraven tillsammans med de andra grabbarna som lämnat oss i fäbon. (och där trivdes både Sotis och Gittan väldigt bra)💔.

Påsken har varit bra, jag och Janne började helgen med ett PT pass hos Ryan och det var riktigt bra även denna gång, mycket axlar blev det så jag har haft träningsvärk... På kvällen grillade vi lite oxfilé och drack lite gott vin till, så det blev lite lyx. Lördagen hade jag beredskap i jobbet så jag var hemma så om det skulle bli något i någon hemtjänstgrupp skulle jag kunna åka in till jobbet, det var lugnt fram till kl 21, då nattpatrullen ringde om vem som skulle jobba var. Svärmor var till oss för att äta lite påskmat i form av buffé. På självaste påskafton så tog jag och Janne fram våra MB för att köra säsongens permiär åk, och det var riktigt kul. Blev en tur på 19,6 km så det var alldeles lagom, var ganska stark vind så det var lite motigt under vissa delar av cykelpasset🤪. 

Påskdagen så gick vi upp i ottan för att åka till Karlstad, för att hälsa på Sara och Daniel och äta lite påskbord tillsammans. När vi kom fram så kom även min systerdotter Hanna, kul att träffa lite släkt😘. Innan maten så gjorde vi en utflykt till Mariebergs skogen för en promenad med hundarna i den fina naturen där, väldigt bra aktivitet både för två och fyrbenta😀. När vi kom tillbaka till Saras och Dannes lägenhet så blev den påskmat, så gott efter en skön promenad i Karlstad skogen och hundarna blev lugna. Tiden går så fort när det är roligt att det blev kväll snabbt och vi fick sätta oss i bilen igen för att åka mot Sundborn. Tack Sara och Daniel för att vi fick komma på besök och äta lite god påskmat, och kul att även Hanna kom över😘.

Idag har jag vårstädat husvagnen så att den är klar för säsongen, ska bli kul att få åka ut igen på lite äventyr. Jag och Janne har även hunnit med att åka och träna lite styrka vid STC. Är nöjd med veckans träning, och det mesta har känts bra. 

Veckans träning ser ut så här:

Måndag: STC

Tisdag: Spinning

Onsdag: Hundträning med Lazze

Torsdag: Löpning

Fredag: Styrka

Lördag: MB?

Söndag: ?

 

 Har inte riktigt bestämt än hur jag tänker nästa helg när det gäller MB och/eller Löpning, så väntar lite innan jag bestämmer mig. 

Ha en fortsatt bra vecka, och var noga med att tvätta era händer och håll avstånd nu så Covid-19 inte sprider sig mer😘.