29. mar, 2020

Finbesök från Karlstad

Har varit en tuff träningsvecka med mycket träningsvärk speciellt i armar och axlar. Kettlebellpassen tar hårt och känner verkligen hur svag jag är i axlar, speciellt när övningarna är statiska ex axelpress och samtidigt kör vi djupa utfallsteg, eller någon annan övning där vikten ska vara ovanför huvudet🤪. Det går bra att göra en sak i taget, men samtidigt då vill varken kroppen eller hjärnan vara med.... Ska till naprapaten i morgon så kanske det känns lite bättre i axlarna efter besök hos Marie Larsson, och säkert blir det lite förmaningar varför jag inte gör de övningar som hon tycker jag ska göra innan träning... Ska införskaffa mig lite gummiband så jag kan göra lite axelövningar hemma, går ju faktiskt att träna lite hemma ibland. Har nog varit en liten dipp vecka i träningen, för även löpningen som jag gjorde i torsdags var jobbig! Blir nya tag nästa vecka, och hoppas verkligen det känns lite bättre och framför allt mindre ont. Hoppar idag över kettelbell passet som är vid Fitness vrål och åker till STC istället med Janne och kör egen styrka, känns bäst så idag så jag inte går sönder helt. 

I helgen har Sara och Daniel varit och hälsat på i Lövänget, och det uppskattas av oss alla. Vi hade planerat in att ha en liten minnesstund för Jannes moster Gittan, Gittan hade i sitt testamente skrivit att hon inte ville ha en begravning och den önskan har vi hållit. Vi kände däremot att vid den bostadsrättsföreningen hon bodde vid så behövdes det göras ett avslut (minnesstund) då det var flera som umgicks mycket och flera av de goda grannarna var med när Gittan avled i sitt hem. Vi hade sådan tur att vädret var såpass bra så vi kunde sitta utomhus, och vi bjöd på (Janne, Kerstin, Erik, Sara, Daniel, Micke, Tida och Maja) smörgåstårta, kaffe/te/dricka och doppa. Vi hade först tänkt att sitta inne men nu i Corona tider så vågade vi oss inte på det att sitta för nära, utan det blev utomhus och inte för tätt... Det kändes som det blev lyckat, flera tal blev det om minnen med Gittan och vilken sammanhållning de verkar ha i denna bostadsrättsförening, så roligt att få höra deras äventyr och vad ledsna de var att Gittan hade lämnat detta jordeliv. Det gick nästan hela dagen åt detta pyssel att duka upp/av och prat med Gittans grannar. Många frågor var om Gittans hund Sotis var och jag fick berätta för dem att han nu har flyttat till en kollega till mig och han har det mycket bra, de var lite rädd för att Kerstin (Jannes mamma) skulle ta bort honom.

På em så hann vi bada två av våra egna hundar samt trimma Lazze, de är i behov av trim och bad alla tre, så fortsättning blir det idag söndag så att alla får bli lite vårfina. I går kväll hade vi tänkt att grilla lite fläskfilé men grillen ville inte riktigt vara med denna kväll så vi fick steka den i ugnen. Vi satt ute på altanen och åt och firade även earth hour med att släcka ner allt och hade bara massor av stearinljus på bordet, riktigt mysigt. Idag är har vi även ställt fram klockorna, för det ska nu vara sommatid.

Idag har Sara och Daniel åkte mot Karlstad igen, så tråkigt när helgen går så fort och vill gärna att de kommer snart igen😘. Vi kanske ska åka ner till dem på påskdagen över dagen, får se hur det blir med allt som ex corona. Skulle gärna vilja hinna med ut och vandra lite under påskhelgen också om vädret tillåter, så jag planerar påsken först till nästa helg. Nästa helg får vi också finbesök, nämligen mina föräldrar och det blir riktigt roligt.

Min vecka har jag planerat så här med träning:

Måndag: Cirkel

Tisdag: Löpning

Onsdag: Jaktlydnad 2.0 med Lazze i Gubbo

Torsdg: PT och ev kettlebell

Fredag: PT med Janne

Lördag: Vila

Söndag: Ev kettlebell eller egen styrka.

Går denna gången sista gången tillsammans med mina kollega Karro på pt och börjar med pt tillsammans med Janne och Fitness Vrål ( ska bli spännande)

Ha en bra vecka alla💋.

Glöm inte att tvätta händerna!!