20. mar, 2020

Inställd resa till London

Förra helgen tog vi beslutet att vi inte kommer att åka till London på grund av rådande risk för Corona viruset (covid 19). Så tråkigt för jag hade verkligen sett fram emot att få komma iväg på en liten semestertripp för återhämtning och bara få göra något annat, men det blir förhoppningsvis en annan gång. Är mycket info kring Covid-19 genom media och på jobbet, och det känns som vi håller på att stänga ner hela Sverige (förutom vården) det mesta ställs in och vi hamstrar mat/toapapper/värktabletter som om vi vore i krig. Hoppas verkligen att vi får bukt på allt så att vi öppnar upp igen för idrott, utställningar och att det inte blir allt för många företagare som går i konkurs pga av denna influensa. Vården gör verkligen ett topp jobb, ser bara på min enhet att hygienrutinerna sitter som en smäck nu och vi gör allt för att våra kunder inte ska smittade när de tillhör riskgruppen 70 +++. Nog om detta.

Förra helgen var Sara hemma och hälsade på sin mor, far och bror vilket alltid uppskattas. Är så roligt när hon kommer hem och familjen blir liksom hel en liten stund. Sara följde med mig till Ludvika på lördagen på utställningsträning för Cecilia Benjaminson (handler med fina meriter och har egen uppfödning). Det var Lazze som jag hade med mig och han var riktigt duktig, alltid lika glad kille vilket Cecilia tyckte var bra när det är viktigt att hunden vill visa upp sig också. Det jag fick som tips var att jag inte skulle ha allt för gott godis när han gärna blir "över" glad när jag ska ställa upp honom för att visa domaren. Det är även viktigt hur man ställer upp hunden (som jag ska tänka på) så jag visar honom rakt framför och inte i någon vinkel så domaren inte ser hela hunden. Lazze behöver även mycket plats när han springer så jag se till att han får den platsen, står jag mitt i när man ska springa i grupp så ska jag vänta en extra sekund så han få plats. Så glad i denna Lazze, så positiv till allt.

Sara tog lite kort när vi var på träningen vilket är så kul att ha, och sist men inte minst så fick vi träffa Lazzes bror Wiggo som också var med på utställningsträningen. Han var så lik Lazze i ansiktet, Ing-Britt som är Wiggos matte trodde att dessa två killar låg i samma fostersäck när de kom ut. Kul att träffa Lazzes kullsyskon, hade faktiskt varit kul att få se Lazze som valp han måste ha varit helt underbar för han är ju det fortfarande❤.

Denna vecka har inte varit en så rolig hundvecka, två av grabbarna (Zune och Bozze) har varit dåliga i magen, så det har varit en hel del att städa upp olyckor hemma och på kontoret och ut på natten när de har velat gå ut och bajsa. Måste ha varit något extra när Bozze var magsjuk, han har ju annars värsta stålmagen mot allt. Igår var det tack och lov bättre för bägge, men va trött jag är när man inte kan sova ordentligt.... Så det blir vila i helgen. Zune ska till Anicura nästa vecka för att träffa fysioterapeuten, blev inställt denna vecka när hon var sjuk. Inte är han bra i sina hö armbåge, han haltar. Är så ledsen för detta, och så fort man går ut med bara Lazze och Bozze så grinar man för då inser man ännu mer att det kanske aldrig mer blir långa promenader med alla tre😥. Vi gör ett tappert försök nu så får vi se vad det blir med allt, han är världens finaste och bästaste kille och behövs så i vår lilla flock❤, men han ska ju inte behöva ha ont.

 

Egna träningen har varit bra i veckan, och i torsdags var en höjdpunkt, drog på mig löparkläderna innan jobbet och det var ljust ute och sol. Jag bara älskar det!! Vet att jag är tokig men det är så jäkla skönt att starta dagen med en morgontur. Så nu är det vår för mig på riktigt.

 

Var även och gjorde en uppföljning på kroppsmätningen i tisdags som jag gjorde i januari och som var så ledsen över. Faktiskt så var det helt plötligt mycket bättre värden🤪 (2 kg) mindre kroppsfett i armar, mage mm och en liten viktminskning (fast jag hade inte tänkt gå ner mer). Har även gjort en matkoll, där jag fick väga maten i 4 dagar på en specialvåg som jag fick låna av Ryan (PT). Vågen visade även protein, kolhydrater, och fett på den specifika mat jag vägde. Fick även resultat på detta, och åt så klart för lite och jag fick i mig för lite protein. Jag ska ligga på 1600 kcal/dag (utan träning) men tränar jag som jag gör idag ska jag ligga på drygt 2000 kcal/dag. Blir att tänka till lite på vad jag få in mig så kroppen bygger muskler istället för att bryta ner när jag får i mig för lite bränsle och byggstenar. Inte lätt att göra rätt när man är 50 + 😋.

Veckans träning ser ut så här:

Måndag: cirkel

Tisdag: PT+ kost

 

Onsdag: Tabata (mycket bra pass även detta)

Torsdag: Löpning (så härlig träning)

Fredag: Core

Lördag: Vila, men blir hundträning

Söndag: Kettlebell

Ser även nu att det har smygit sig på 6 passs i veckan hade som mål 5 pass med 2 dagars vila, men får bli så här ett tag när det känns bra. Ska byta ut i april, ett inne pass mot ytterligare ett löp-pass (längre) i veckan.

Oj, vilket långt inlägg det blev idag men kändes som jag behövde skriva av mig lite. 

Ha en bra helg alla, och tänk på god handhygien nu i rådande risk för Corona smitta.

Kram❤