9. mar, 2020

Hundträning i Västerås

Då har det gått en vecka till och dagarna går fort med jobb, egen träning och hundarnas promenader/träning. Jobbade endast halvdag på fredagen och avslutade arbetsdagen med ett corepass vid Fintess vrål med älsklingen. Vi hade första fredagsmys middagen på altan för året och det kändes bra och ett litet tecken på att vi går mot vår/sommar.

Lördagen så blev det en långpromenad med Lazze och Bozze i skog och mark (blev pulsa i snön nu när det konstigt nog kom snö i mars). Zune är sorligt nog halt igen, så jag ville inte att han skulle behöva anstränga sig med både snö och uppför berget. Har bokat tid till Vettris igen på måndag, och jag är orolig för honom..... Orkar inte med några mer prövningar just nu, har fullt upp att själv hålla mig ovanför vattenytan och hålla ihop både jobb och privat. Min fina goa Zune måste bara orka med ett tag till❤. Orkar inte ens skriva om det så jag lämnar detta nu så får vi se vad vetrinären säger på måndag.... 

Vi var förbi svärmot en stund på lördag fm och åkte in till stan en sväng för att ordna med Jannes mosters lägenhet i form av post och att allt såg ok ut. Blev merjobb där när sorligt nog Jannes moster Gittan avled den 15 februari 2020. 

Söndagen var riktigt kul när jag, Janne och vår lilla stjärna Lazze åkte på apporteringsträning med gruppen Underdogs. Vi hade bokat en tränare i Västerås som heter Marina (hennes företag heter Hundfokus), och jag måste säga att jag var riktigt impad av Lazze. Vi har ju inte tränat så mycket apportering, men han löste de flesta uppgifter riktigt bra och motivationen var på topp. Sökte av bra och ville jobba. Blev så glad men även lite ledsen när jag fick höra av Marina att Lazze var ett bra exempel på en Golden retriever (utställning) som faktiskt kan jobba med apportering. Hon hade inte sett så många arbetande just utställnings goldens. Kul för Lazze och mig men så tråkigt för rasens skull att de har ryktet att vara "soffpotatis". Men jag får kanske jobba på detta och visa upp honom lite mer för han älskar att få jobba, har dock lite att jobba med när det gäller stadga och störning, men han markerar bra, snabb ut, bra grepp på dummies och bra fart in. Kan ibland bli jobbigt när det står roliga hundar bakom mig som han gärna vill visa upp vad han har hämtat in 😋, börjar även bli bra på avlämningar. Kul träning som gav energi, längtar nu till träningarna för Sara W och apporteringsträning 2.0 som börjar i april.

Min egna träning har varit bra, var lite sliten på lördagen så det var verkligen skönt med en vilodag från träning. 

Denna veckas träningsplanering ser ut så här:

Måndag: PT

Tisdag: Egen styrka/intervaller löpning STC

Onsdag: Tabata

Torsdag: Kettlebell

Fredag: Core

Lördag: Vila + utställningsträning i Ludvika 

Söndag: Kettlebell

Borde snart lägga in mer löpträning ute, men väntar och hoppas på att snön nu ska försvinna så det går bra att springa på grusvägarna hemma i Lövänget, längtar!!

Längtar även till helgen då Sara kommer hem och hälsar på oss lite, uppskattas verkligen av oss alla i familjen.

Kommentarer

11.03.2020 06:45

SiS

Ni är så duktiga hejja hejja