26. jan, 2020

Månadens höjdpunkt

Efter en ganska jobbig start på veckan med en hel del egna funderingar kring träning, vikt och mål så känns det idag bra. Började veckan med personlig träning för Vrål, och det skulle göras en kroppsmätning och jag kan ju erkänna att jag kraschade rejält och mitt självförtroende var på noll igen efter att ha varit ganska nöjd med mig själv ett bra tag. Fick en känsla av att jag har för mycket fett på min kropp väger för mycket, äter fel och träningsupplägg även det åt helvete.... Var riktigt ledsen både måndag och tisdagen. Har idag börjat kravla mig upp igen mentalt och börjar inse att jag är ganska ok med allt, visst kan jag göra justeringar och det ska jag men ändra allt det orkar jag inte i dagsläget. Målet med pt får bli få hjälp att få en effektiv träning som håller och vill gärna träna ca 5 dagar i veckan så jag mår bra både fysiskt och psykiskt, och hålla den vikt som jag har idag med bra kostvanor som håller i vardagen. 

I fredagskväll kom min syster Malin upp till Lövänget tillsammans med sin fina beaglevalp Jorm, och vi hade utställning på agendan på lördagen. Så tidigt lördag morgon (06:00), åkte Malin, Jorm, Lazze, Janne och jag till Orrskogens folketspark i Malung för utställning och det blev verkligen en heldag🙂. Först ut var Jorm/Malin som gick i valpklass och de var verkligen jättefina, fick hp 1 och blev Bim (bäst i motsatt kön). Vi fick även hälsa på en bror till Jorm (Thors valp) som bedömdes samtidigt som Jorm, han var väldigt lik sin pappa Thor.

Efter en lång väntan var det Lazzes tur att gå in i ringen, och det gick riktigt bra för oss. Lazze fick hp 1, Bir och Big 2, och fin kritik. Vad jag behövde denna energiboost, att Lazze är så fin🙂, och att han får glänsa lite. Det var in inoff utställning och det var Malungs kennelklubb som arrangerade. Domaren i goldenringen var Gunilla Skallman. Lazzes kritik löd så här:

Kraftfull, mycket väl hopkommen. Bra huvud och uttryck, kunde ha djupare pigment, välplacerade öron, bra toppline, god volym. Rör sig mycket bra, bra päls, trevlig attityd.

Så lycklig jag är för denna dag att bägge killarna visade sig så fint och det blev bra resultat. Det vi ska träna på jag och Lazze är att visa honom stående lite bättre, han vill gärna sätta sig efter en kort stund ( blir lite rörigt runt oss när jag måste ställa honom till rätta igen). Bra tips från syrran fick jag kring hur utställningskopplet ska sitta för att visa honom väl i rörelse, så det tar jag med mig i fortsättningen🤩.

Strax kommer mina hundträningskompisar Agneta och Gunilla på besök, så då blir det lite mer hundsnack och roligheter för hundarna. En bra helg helt enkelt men mycket hund, vilket jag älskar.