19. jan, 2020

Fin besök

Då var snart även denna vecka slut och veckan har varit riktigt ok, förutom att jag har haft en ihärdig huvudvärk sedan onsdagen...

Jag var till fysioterpateuten vid Anicura med Zune i onsadags och jag var faktiskt riktigt glad när jag gick ut från det besöket. Vi satt ner först så jag fick berätta vad som har hänt, och jag berättade han hade fått diagnosen atros på bägge armbågarna när vi var vid Vettris. Zune hade varit halt på hö fram under drygt två veckor, efter en vad vi tror sträckning, så vi bokade in ett besök till vetrinären för detta. Var väldigt ledsen då vetrinären sa att han hade från 6 mån- 4 år kvar att leva och sa inget direkt mer än att han skulle få äta medicin livet ut + glucosamin, och att vi fick se hur han kunde träna/gå efter några veckor med smärtlindring, och att det kunde vara bra att uppsöka en fysioterapeut för hund. 

Sandra heter fysioterapeuten som vi träffade och hon tyckte det var väldigt konstigt att vetrinären kunde sätta en "dödsdom" så snabbt. Hon fick se Zune röra sig när han gick och även i trav och det var nu UA. Hon kände även igenom honom och det kändes nu fin med inga reaktioner för smärta, han hade en liten spänning i vänster fram men det trodde hon berodde på att han spänt sig på grund av sträckningen och det skulle vi försöka massera bort. Vi pratade även kost, motion och medicin. Hon tyckte att Zune var väldigt fint musklad och bra i hullet så kosten skulle vi inte ändra på, det hon tyckte var att vi skulle ge honom Omega 3 för att smörja lederna ordentligt, hon sa även att gurkmeja skulle vara bra att ge i kosten om han gillade detta. Träna skulle vi fortsätta göra, dock inte för explosiva rörelser som ex apportering eller för hårda lekar med andra hundar, däremot spår och sök är helt ok, och gärna långa promenader i skog och mark. Hon ville att jag skulle försöka ta bort den smärttablett som Zune fått på recept (Previcox), och istället ha den vid behov. Vi kom överens om att sluta med den efter att vi varit på återbesök hos vetrinären den 27 januari, och komma på återbesök hos henne för att känna igenom honom igen och även börja med water treadmill, som ska vara bra för att bygga ännu mer muskler fram på Zune. Som sagt kändes mycket bättre efter detta möte med Sandra och man börjar tänka framåt igen.

Har även bokat kurs för Lazze i april, det blev jaktlydnad 2.0 (dirigering, linjetag), för Sara Wester. Lazze behöver aktiveras och det känns som det inte räcker med det lilla jag gör idag, kursstart på denna är 1 april. Vi ska även ha en liten träff igen med träningsgruppen the Underdogs här i Lövänget, så det blir lite rolig träning med Gunillas och Agnetas fina tjejer🤩.

Veckans egna träning har gått bra, har varit mest fokus på kondition genom löpning. Blev milen på löpbandet i måndags, intervaller både tisdag och torsdag och la även till på träningsschemat löpning hemma (11 km), vilket kändes väldigt bra. Var in till STC i fredags med Janne, då fick vi en genomgång av personal, hur deras träningsredskap fungerade. Ska åka in idag igen (söndag) för ett eget pass, som jag  tror blir överkropp.

Kommande veckas schema ser ut så här:

Måndag: PT med Ryan och Vrål tillsammans med Karro

Tisdag: Intervaller med Robin

Onsdag: Tabata vid Vrål

Torsdag: Löpning hemma fm

Fredag: Styrka vid STC med Janne

Lördag: Vila från träning men utställning i Malung med Team Jorm (Blir nog väldigt trött av det med🤪)

Söndag: Styrka vid STC med Janne

Såg nu att det inte blev så mycket vila denna vecka men känns det för mycket så får jag ta bort ett pass, ska ju helst inte göra mer än 5 pass i veckan....

I helgen har vi haft finbesök hos oss, min far och mor kom upp till oss i fredag och det var riktigt roligt, efter höstens/vinterns kämpande/oro för vår mor. Nu är hon på gång igen och det känns så kul att få planera och prata med henne (och naturligtvis pappa) som man gjort tidigare. Gjorde inte så mycket under helgen då mor inte orkar så mycket än, men vi hann med en liten tur till Borlänge för att fika och även en titt vid Främy`s velodrom som min far ville kolla in. Idag åkte de hem igen och ska planera in en helg i februari för att hälsa på dem i Trollhättan/Udden

Nästa helg blir det utställning som sagt med Lazze och min systers beagle Jorm, ska bli riktigt kul (och nervöst). Utställningen är i Malung så det lär nog bli en tidig morgon för det är ju en bit att åka och jag kan tänka mig att Jorm som är valp ställs tidigt och Lazze som är vuxen går senare..

Ha en bra vecka alla så skriver jag en rad efter utställningen nästa helg. 

Kram

Kommentarer

24.01.2020 10:07

Malin

Kul med fin besök. Den Pizzan såg otroligt god ut Ses snart.