15. jan, 2020

Uppdatering

Har varit en trög start på det nya året, känns som det är dags att tänka om och lite nytt om det ska bli bra...

* Zune är bättre nu i sin hälta "artros" men har varit lite dålig i sin mage periodvis och har inte velat äta den mat vi ställde fram.. Han som aldrig har vägrat mat utan alltid har haft god aptit i alla mat. För att gå tillbaka och få lite koll på vad det kan vara så slutade jag med den mat vi gav honom nu och återgick till den mat som Lazze och Bozze äter (Zune har ätit det tidigare, Eukanuba) och slutade med Glucosaminen bara för att få lite koll på vad det kan vara som gör att han inte äter och blir dålig i magen. Helt otroligt så blev han bra i magen direkt av den lilla justeringen, tror dock inte att det är fodret utan blev nog förknippat med Glucosamins tabletten som skulle tas i samband med maten. Som tur var kunde han ta värktabletten () som han ska ta nu som det låter hela sitt kvarvarande liv. Vi ska iväg till Anicuras fysiocenter för djur för att få lite koll vad som är bra träning för Zune och hur vi ska tänka så han får ett så bra liv som bara går. Jag antar att apporteringen blir det slut på när det blir en hel del påfrestning på framdelen när de snabbt ska fram till apporten och snabbt tillbaka till mig.

* Lazze har tyvärr också gjort sig illa när han var ute i skogen med husse, Bozze och Zune, han lyckades göra illa sin ha sporre så vi fick åka in till vetrinären för att ta bort klon så han har bandage på nu så allt ska läka bra. Känns som vi snart har klippkort hos Vettris.

Har faktiskt anmält mig och Lazze till en kurs i april, Jaktlydnad/apportering (dirigering,linjer) för Sara Wester. Lazze behöver verkligen aktivieras, syns på hela han att han behöver göra av med energi. Ska försöka lägga ett spår till helgen, för det är dags nu att göra öppen klass i viltspår under tidig vår så även för Bozze. Har även varit iväg till kennel Goldwork för att trimma Lazze till kommande utställning i Malung som är den 25 januari, tillsammans med team bloms som ska ställa deras lilla Jorm. Så kul när vi är några stycken som gör något tillsammans.

* Min egen träning kämpar jag på med, försöker hålla det till max 5 dagar i veckan och då växlar jag med löpning och styrka. Den sista veckan har motivationen inte varit på topp utan känt att det är dags för en förändring och det gjorde jag igår😋. Jag sa upp mitt abonnemang vid Actic för att börja vid STC training club, har känt en längre tid att det är något sunkit vid Actic och att det är omodernt både när det gäller fria vikter, spinning cyklar och gymdelen. Så igår så åkte jag in till STC för att se hur det såg ut och det visade sig att det var fräscht, nytt och inte nog med det skulle de få in nya spinningcyklar så de kunde starta upp med spinningpass, så då slog jag till. 349 kr/månad helt ok tycker jag!! Jag och Janne ska åka dit på fredag och få en genomgång på de redskap vi önskar att få använda🙂.

Veckans träningspass ser ut så här:

Måndag: löpning 1 mil

Tisdag: löpning pass "intervaller"

Onsdag: vila

Torsdag: löpning pass "intervaller"

Fredag: Styrka och startar vid STC

Lördag: vila

Söndag: Kettlebell pass alt styrka

Blir mycket kondition denna vecka men blir så när det inte har varit några bra styrkepass som jag har önskat gå på. Blir bättre planering kommande vecka.

Till helgen får jag finbesök av min mor och far (och kanske min dotter), ska bli så kul att de kommer upp efter höstens/vinter 2019 kämpande kring mammas sjukdomstid. Så roligt att hon är piggare igen och att de kommer upp till oss i Sundborn!

Allt för denna gång, skriver mer efter jag har varit iväg med Zune till Anicura fysiocenter och efter min och Jannes första besök vid STC🙂.

Ha en bra vecka alla, och ta hand om er!!

Kram