31. dec, 2019

Summering av 2019

Då var det sista dagen på 2019, och ska försöka summera den lite och börja och ge lite mål för 2020.

Summeringen blir att målen med hundarna har vi nog nått förutom att vi skullel ha startat både Lazze och Bozze i öppenklass viltspår, men det hann vi tyvärr inte med under hösten. Lazze gjorde sitt anlag riktigt bra och det känns som att han tänker rätt i spåret. Ska även ta och starta Bozze i öppen klass så får vi se hur han löser det, beror på hans dagsform, kan gå hur bra som helst eller inte alls... Vi var iväg på en hel del utställningar med Lazze och det har faktiskt gått bättre än förväntat när jag har ställt själv, vi har haft excellent varje gång vilket är hur bra som helst för oss, och vi fick till och med ett CK när vi var i Alfta och jag har nog aldrig varit så lycklig efter en utställning så otippat (fast jag vet ju att han är världens finaste).

Så målet för grabbarna buz blir mer utställningar för Lazze, kommer att lägga ut vilka utställningar vi kommer åka på när jag har pratat ihop mig med teambloms så vi kan åka på några tillsammans. Vi har redan anmält oss till Malungs inoff som är den 25 januari-20, så efter det så får ni resten av årets platser när det gäller utställning.

Jag kommer även gå lite WT, och jaktlydnad med Lazze och Bozze så de får komma igång med apporteringen för målet är nog om jag känner att de är på gång att starta ett WT i vår/höst.

Viltspåret blir som jag skrev ovan att försöka gå öppen klass med både Lazze och Bozze, hade ju varit kul om de fixade även öppen klass🙂.

Zune har jag nu fått börja tänka om, fick igår en tråkigt besked från vetrinären att han har atros i bägge sina armbågar, vilket kommer att begränsa honom i vad han kan göra. Vi ska boka tid hos en fysioterapeut för hundar och se hur han ska träna för att må bäst. Tanken är att han ska få fortsätta jobba med sök och spår, men vill först få lite proffesionella råd hur vi ska göra. Kommer att skriva lite kring honom senare om vad vi gör för att han ska må bra i sin träning och vardag (min älskade Zune, världens snällaste och bästaste hund).

I år har vi köpt vår husvagn vilket var en mycket rolig sak i vår lilla familj och vi har verkligen använt den väl i sommar, så otippat att jag skulle tycka att det var roligt med husvagnslivet. Vi har varit på en hel del hundenenmang med husvagnen, dels BPH testet me Lazze i Malung, funktionärer vid Unghundsderbyt i Orsa och utställningen i Svenstavik. Så skönt att vara på plats och slippa stressa iväg på morgonen, och hundarna har verkligen gillat husvagnslivet även de.

Vi har även hunnit med lite vandring och vi har hittat ett smultronställe i Vemdalen som vi hann med hela två gånger, verkligen ett fint fjäll att vandra i både för oerfarna vandrare och erfarna.

Kommer helt klart bli fler utflykter med husvagnen till fjällen i sommar för vandring, vi har inte planerat riktigt än vart men det blir gånger flera gånger. Vandring är verkligen något nytt för mig och jag älskar det verkligen, att få vara utomhus att se/höra naturen och umgås med älsklingen/arna och pälsklingarna.

Första utflykten för nästa år blir till London i slutet på mars, en liten försenad 25 års present till Erik. Så det blir jag, Janne och Erik som åker och Sara kommer att vara hemma hos oss med grabbarna vilket jag är mycket tacksam över😘. Det vi också har bokat in är Harry Potter museumet, vilket blir spännande att få se.

Är ganska nöjd med min egna träning under året, har varit en hel del höjdpunkter och även en del trökpass då jag inte riktigt vet varför jag överhuvudtaget tränar...

Höjdpunkterna är nog Blodomloppet då jag sprang milen under timmen, så jäkla stolt över mig var jag för en gång skull. Så det loppet ska jag springa även 2020 och har tänkt att springa 5 minuter snabbare än 2019, om det känns bra. Var även väldigt stolt över mig själv när jag cyklade ½ cykelvasan, och känslan när jag kom i mål trots dåliga förhållande med lerpölar och regn att det var skitkul och att jag absolut ska göra detta lopp igen😀, har redan anmält mig till ½ cykelvasan 2020 och funderar på även på att anmäla mig till öppet spår (hela🤪).

Har även haft en del downs i löpningen då benen har varit cementklumpar och jag bara har grinat när jag kommit hem för jag är så dålig på alla sätt, som tur är kommer det emellanåt tillfällen då allt bara flyter på och det känns rätt men det är svårt att komma ihåg dessa när det inte går bra. När jag går ut nu på en löptur så blir det minst 7 km och som längst 18 km. Det känns som jag har en del ork i benen men behöver förbättra mina tider, jobbar nu under vintern med intervall pass vid Actic och det känns som det ska ge lite mer driv i steget (lite i alla fall).

Har tränat ca 5 gånger i veckan, och jag har försökt att lägga upp det med 2 löpning, 1 spinning/ckyling och 2 styrka/cirkel/tabata. Ska försöka behålla 5 tillfällen i veckan men ska se över hur jag ska träna för att få ut mest av den, är allt bra sliten ibland och kroppen värker speciellt i rygg. Ska ha 10 gånger pt med Ryan Fossen (Fitness Vrål) efter helgerna och ska be honom om lite råd och tips för att träna/äta rätt.

Fick ju en "jätte" rolig present av min syster och bror i 50 års present i form av Göterborgsvarvet 21 km 2020, och ska försöka planera in träningen för detta lopp också, då helst mentalt, har ju så jäkla svårt att springa när det är människor runt omkring men jag får bita ihop..... (är väldigt nervös inför detta lopp). Just det jag har ju fyllt 50 år och det firades  med en resa till Prag med Janne, Erik, Sara och Daniel, så rolig resa med mycket sevärdigheter och shopping och med resten av familjen vid Udden men god mat och lekar, så kul när vi alla ses och jag hoppas de vet hur mycket de betyder för mig!!! (ALLT!!)

Kan nog bli så att jag även kör Träflasklöpet igen, men då blir det 9 km denna gång och det loppet ligger på hösten.

Detta år får även stå för tacksamhet av att man har en underbar familj, höstens jobbiga tid när min mor var svårt sjuk inser man att livet är skört och man ska verkligen se och göra det man har möjlighet att göra och även bry sig om sina nära och kära. Nu har min mor tack och lov blivit mycket bättre och jag är så lycklig över detta att vi fortfarande är vår lilla "tokiga" familj som vi är. Måste även få tacka den svenska vården speciellt Sahlgrenska, vilken intensiv vård de har måste verkligen ge dem en stjärna så proffesionella och kunniga i sitt yrke!

Säger bara ta hand om varandra för man vet aldrig hur morgondagen blir😘

Gott nytt år och en stor kram till er alla!!!