23. sep, 2019

Vemdalen

Som vanligt är jag lite sen med skrivandet i bloggen när jag har gjort något som jag gärna vill skriva om. 

För två helger sedan var vi iväg till Vemdalen igen för att vandra lite i fjällen, med oss på detta äventyr var Erik, Sara och Danne. Jag och Janne hade med oss husvagnen och Erik, Sara och Danne hyrde en stuga vid Vemdalens Camping. Tycker Vemdalens Camping är jättemysig så jag rekomenderar starkt att om ni åker upp till Vemdalen för att vandra/campa så åk dit, trevliga värdar och det är städat och fräscht i de allmänna utrymmena som dusch/toa/kök. 

Fredag kväll så hade vi lite fredagsmys med godmat och dryck och firade även Saras fina betyg som hon hade fått på sina skrivningar som hon hade lämnat in när hon nu läser till Undersköterska. Det ser ut som hon ska bli klar undersköterska redan den 8 oktober om de sista praktiska övningarna och inlämningen blir godkänd (vilket jag inte alls tvivlar på). 

Lördagen hade vi planerat att först och främst gå till Fettjeåfallet, som är Sveriges näst största fall. Det var en riktigt fin vandring med mycket skog, vatten, forsar och fall, är ni i Vemdalen någon gång så tycker jag ni ska gå dit så fin vandringsled. Efter vi varit upp till fallet så tog vi oss till ett annat fall som heter Sångbäcksfallet, där vi även tog en längre paus för lunch som denna gång blev tunnbröd, mos och korv och naturligtvis hade jag stoppat ner en liten jägermaister så de som dricker denna dryck fick en stärkande snaps till maten😉. Sista rundan för dagen tog vi oss en tur på Naturstigen, vilket var verkligen en skön promenad och då kunde vi även ha hundarna lösa, vid de andra två turerna så var det lite mycket folk ute så de fick gå kopplade. Hade jättetur med vädret för det var uppehåll hela dagen tills att vi kom hem, då började både blåsa och regna, så det var allt lite mysigt när vi satt inne i husvagnen och hörde regnet smattra på husvagnstaket. 

Blev bara en dag med vandring denna gång, för dagen efter blev det att plocka ner förtält och vända hem igen till Dalarna. Så kul att hela min familj var med denna gång och jag hoppas de följer med oss fler gånger när vi åker ut för att se lite fin fjällnatur. Älskar er i massor❤Funderar skarpt på att nästa gång blir det vandring i Grövelsjön, och då blir de mer än en dag på fjället och kanske tar vi även med oss mtb:en för att prova att lite cykel.

Hemma är vi i full gång att renovera lite i vardagsrummet, vi har målat om tak och väggar och nästa steg blir att slipa golvet och därefter lacka om det. Har även köpt oss ett nytt vitrinskåp och tv-bänk som går i samma stil som matsalsbordet och bänken. Tyvärr fanns det inget soffbord i samma modell så det blir att leta efter ett bord med vita ben och en ekskiva på. Ska även hitta en ny lämplig soffa som även tål att ha hundar i, är inte så enkelt när det ska vara enkelt att torka av.

Till helgen kommer min syster Malin på besök, då ska vi iväg och träna hund hos Matilda Hedin i Milsbo, ska bli riktigt kul.

Det var allt för denna gång, skriver snart igen och då tänker jag lägga upp lite bilder från hundträningen som blir i helgen.

Kram Åsa