11. sep, 2019

Utställning Högbo

Då var det dags igen för att åka på utställning med Lazze och denna gång var det i Högbo bruk. Skönt att det inte är så långt att åka utan resan dit gick på en dryg timme, lite skillnad på förra gången som var i Svenstavik. Vädret för dagen var inte det bästa då det ösregnade hela fm, tur var tog vi med oss utställningstältet så vi kunde sitta i det i väntan på vår tid i ringen samt det blev en torrare fika efter att jag och Lazze varit inne och sprungit vänstervarv...

Arrangör för utställningen var Gästriklands kennelklubb och det var en Nordic dog show. Lazze gick i öppenklass och domare var Henric Frykstrand. Var väldigt nervös inför denna utställning då jag visste att Henric som dömde var Mr Golden, och han är ägare för kennel Dewmist och är väldigt känd i goldenkretsar. Lazze skötte sig jättebra inne i ringen, sprang bra inne bland de övriga stora grabbarna som var väldigt många denna gång. Vårt pris blev excellent men ingen placering.

Lazzes kritik löd så här:

Välutvecklad hane i fin kondition, maskulint huvud något runda ögon. Lite kort has. Bra benstomme, lite veka mellanhänder. Bra bröst, något kort länd, fin rygg. Bra bakställ, rör sig trevligt, vacker välskött päls, välvisad.

Så nöjd med min kille som är den finaste av alla, kände mig dock inte så glad efteråt. Allt var redan så uppgjort innan, det var de fyra större kennlarna som tog placeringarna och bästa kompisen vann klassen. Inte för att vi skulle ha en placering men måste det klart, vet att det är domaren som dömer men ändå är så kul när man ser att en "vanlig" goldenägare i alla fall blir placerad... Kan ju säga att han föll rejält Mr Golden i mina ögon och ska inte ställa för honom igen (som det känns nu).

Nästa gång Lazze och jag ska på utställning blir det i Rättvik och då är det SSRK Dalarna som arrangerar, blir förhoppningsvis kul :).

Så skönt när Janne är med mig när vi åker iväg på dessa äventyr, och försöker hålla ihop mina nerver som inte alltid är så enkelt när jag blir så nervös.. Tack Älskling för att du står ut med mig!!!!

Var allt för denna gång, korten som jag skickar med från utställningen har Lena Forsberg tagit, hon var också där för att ställa sin lagottotik Elsa❤. 

Kram Åsa