20. aug, 2019

Kräftskiva och anlagsprov i viltspår

Då har jag jobbat en vecka efter semestern och det känns riktigt bra, fast det är lite tröttsamt att gå upp så tidigt för att göra sig i ordning för jobb🤪. 

Onsdag kväll så var jag i Milsbo med Bozze för att träna med min träningsgrupp Underdogs och Matilda Hedin var som vanligt vår tränare. Det var en riktigt rolig träning då jag kände att Bozze hade en sån där dag då han verkligen vill träna. Blev en hel del enkla markeringar med olika avstånd och svårighetsgrad, någon dubbel och även sök. Terrängen vi var i var snårig och ganska kuperad så det var lite klurigt som det ska vara vid träning. Är så nöjd med Matilda som verkligen utmanar hundarna att prova lite till och även vad man behöver träna hemma på mer. Uthållighet är en del som Bozze bör bli bättre på, märktes så väl i söket, hämtade in 4 dummiesar hur bra som helst men sen så tyckte han att annat luktade mycket mer intressant och ville dra iväg så matte fick "prata" med honom lite för att få honom i rätt spår igen 😋 ( min lilla rådjurshund).

Vi hade planerat för en kräftskiva på lördag kväll, och då hälsade även Sara och Danne på sin mor och far vilket uppskattas. Blev en riktigt rolig kräftskiva då fam Kvaråkers var med inkl Sanna, Johan och deras två småttningar, med en stund var även svärmor och Jannes moster. Blev en sen kväll och jag tror inte jag var i säng förrän vid  ca 02:15..., och då var även Jägern uppdrucken av grabbarna😎. Var så kul att få möta Sannas och Johans lilla Elton som nu är 9 veckor, vilken liten söting. På söndagen väntade nästa hundaktivitet då Lazze hade fått tid av domare Ewa-lisa Hoel för ett anlagsprov i viltspår i Bjursår. Tur att vi hade fått en sen tid på em så alla hann vakna, äta och nyktra till för att köra bil. 

Lazze gick provet för lokalklubben SSRK Dalarna, och domare var som jag tidigare nämnt Ewa-Lisa Hoel och platsen var i Bjursås skogen.

Lazze tog sig an spåret bra, och sträcka 1 klarar han utan tvekan, vinkel 1 utan tvekan. Därefter gick de på färska viltstörningar så det blev lite kryssande men kom tillbaka själv till spår, en liten ringning vid vinkel 2, mer färsktvilt och en aning kryssande men igen tillbaka i spår, vinkel 3 klarar med en liten ringning, sträcka 4 klarar utan tvekan, vinkel 4 klarar med en ringning sträcka 5 klarar utan tvekan och även spårslut utan tvekan. Spårningsförmåga var utmärkt, arbetstempo var lämpligt och de hade inte behövt ingripa/hjälpa honom. Så det blev ett godkänt anlagsprov😀.

Provförlopp: Ett lugnt aoch behagligt spårarbete, får jobba extra idag med många färska viltstörningar på vissa sträckor, reder ut kollar och återgår till spåret. Finner klöven. Spårtiden var 21 minuter.

Fick höra sen att platsen de var på är en av de björnrikaste i Dalarna och Janne hade sett björnspillning när de gick spåret😲. Så stolt över min lilla goding att han fixade anlaget så nu ska vi jobba vidare så vi kan prova öppen klass. Stort grattis Janne och Lazze!!!

Föregående träningsvecka gick bra, förutom att jag hade en fördjävlig träningsvärk efter styrketräningen i tisdags, vilket kändes även av när jag sprang på onsdagen. Kan ju erkänna att löpningen var bara ren vilja för jag hade ont överallt av träningsvärken...

Denna vecka har jag planerat så här:

Måndag: Cirkelträning vid Vrål med Karro och Siri (prova på nytt)

Tisdag: Löpning morgon och styrka em med Janne

Onsdag: Tabata också vid Vrål (ska skriva om mer om Vrål nästa gång)

Torsdag Styrketräning 

Fredag: Löpning

Lördag: Vila

Söndag: MTB.

Skriver mer i slutet på veckan, ha en fortsatt bra vecka. Kram