7. aug, 2019

Vandring och utställning

I torsdags så åkte jag och alla grabbarna upp till Vemdalen för att att vandra lite, vilket var helt underbart. Får så mycket energi av att bara gå och inandas fjälluften. Vi hade så klart husvagnen med oss och fick upp förtältet riktigt smidigt trots att det var första gången "på riktigt" ( hade kollat av alla delar innan vi åkte), vi bodde på Vemdalens camping som jag verkligen kan rekomendera rent och fräscht. Fredag fm startade vi vår lilla fjällvandring som blev på ett fjäll som heter Storhogna och sträckan vi gick var ca 1 mil. Vi hade som mål att nå Storhogna fäbod och vattenfallet som låg alldeles bredvid, och det gick riktigt bra trots att vi fick byta väg till övre och nedre delen av vattenfallet då trappan ner till nedre delen var för brant för hundarna att gå i. Säkerheten först och då fick vi ju en liten extra träning upp och ner för branten till vattenfallet🤪. Sträckan som vi gick var markerad som medelsvår, men det kändes helt ok för oss alla fem. Mycket kalfjäll, men en brant upp till kalfjället och natruligtvis lite klurigt vid forsen och fallet men mycket fin sträcka.

Tog en del kort och vi stannade både för kaffepaus och lunch vid fallet. När vi kom tillbaka till Vemdalen så gick vi och fikade på det lokala fiket, mycket gott och mysigt. En riktigt bra dag vill jag sumera fredagen som. På lördag morgon tog jag en liten jogg i Vemdalen 7.5 km, kändes lite tugnt till en början men när jag vände åter till campingen såg jag att jag sprungit i motlut hela vägen så inte undra på att benen kändes lite tunga... Bra träning blev det i alla fall. Efter frukost så packade vi ihop våra saker för att checka ut vid Vemdalen, innan vi åkte bokade vi campingplats och stuga till andra helgen i september då vi åker upp och vandrar igen och denna gång följer Sara och Danne med😀. 

Vi fortsatte vår resan nu mot Svenstavik, för på söndagen skulle jag och Lazze på utställning. Vi campade denna gång vid Svenstaviks båthamn, jättefin camping där vi hade fin utsikt över Storsjön. Höll på att bli en riktigt katarstrof, när det plötsligt slog mig att jag missat att packa ner Lazzes pass. Som tur var kunde Siv (kennel Goldwork) åka och hämta det hemma i Lövänget, för hon skulle också upp till Svenstavik och ställa några av sina hundar. Stort tack Siv att du kunde hämta det, så vi kunde åka på utställningen🙂.

Utställningen var en Nordic dog show och det var JÄKK som arrangerade, och i vår ring var det Anne Tove Strande som dömde (norsk domare). Det var totalt 35 goldisar som skulle bedömas, så det var inte så många.

Lazzes kritik lät så här denna gång:

Maskulin, mycket välkroppad och välformad, något löst halsskinn, tillräcklig vinklad , utmärkt bendtomme och tassar. Bra pälskvalite, rör sig fritt men kunde ha mer drive. Vi fick kvalitetsprise excellent och placerad som 3 i den öppna klassen för hund. Det var bara 1:an som fick ck. Är nöjd med hur Lazze sköter sig i ringen, och det är inga konstigheter med att någon tar på honom eller att det är andra stora hundar bakom eller framför honom vilket är mycket skönt. Men jag själv måste "fan" skärpa mig, kan inte hålla på att vela och få black outs utan måste försöka se vad som måste göras.... Har ju gjort detta med utställning några gånger nu så jag borde veta vad som händer och sker...

Efter en fm vid Svenstaviks utställning så gjorde vi en liten utflykt till Hovbergets grotta, vilket var en upplevelse. Var en riktig brant upp till grottan där man kunde gå in och se hur den såg ut, de hade belyst grottan och satt in trappor där det behövdes så man kunde gå riktigt långt in. Hade faktiskt hundarna med oss in, och de fixade trappor och stenpartierna som var. På kvällen så gick vi in på Båthamnens pub och tog ett glas rött/öl/festis för att bara vara.

Måndagen så styrde vi bil och husvagn mot Lövänget igen, en riktigt bra liten semester och det känns som detta med husvagn fungerar för både två och fyrbenta i familjen. Extra kul var att Erik följde med denna gång, och att även han tycker om vandring och utflykter som vi gör förutom utställning för där går gränsen.

Nästa lilla resa blir redan på torsdag igen, och då åker vi upp till Orsa för jag hade tänkt att köra  halva cykelvasan på söndag😲, vi ska först hejja på min far som åker hela cykelvasan på fredag. Så då blir det campingliv igen, men denna gång ville inte Erik vara med utan han och Zune blir hemma.

Är nu sista veckan med semester, känns som man har hunnit med en hel del, men det känns som vi inte riktigt har hunnit med det vi hade tänkt här hemma. Vi får ta hösten till detta, som att måla taket/väggarna i vardagsrummet.

Skriver mer nästa vecka, ha det så bra så länge. Kram