30. jul, 2019

50 år del två, Hjortens Udde

Efter att vi kommit hem igen från vår lilla resa till Prag så packade vi om för att åka vidare till mina föräldrars sommarstuga, och då skulle även husvagnen med då vi hade tänkt att bo i den under vår vistelse där🙂. Innan vi åkte så blev jag lite firad av mina grannar Kvaråkers, Tunstedt och Nilsson som kom förbi på kvällen för lite tårta och kaffe. Visste inte att de skulle bli så många så det var bara tur att jag köpte en lite större tårta att bjuda på... Fick en jättefin present i form av Body shop produkter och blomma, blev så glad att de kom förbi en stund🙂.

 Dagen efter åkte vi ner till mor och fars sommarstuga för att vara hos dem en vecka för kalas och semester. Hade planerat för ett litet kalas med närmaste släkten, och hade beställt tropisk planka från City Gross i Trollhättan till oss alla när det var lite ont om tid för matlagning och planering (lite lyx för en gång skull). Hade även fått hjälp av Sara att ordna med lite roliga lekar till kalaset, vilket jag verkligen uppskattade!!!. Så kul att få träffa mina nära och kära och umgås med lite roliga lekar och förhoppningsvis god mat och dryck. Fick verkligen roliga presenter som en av presenterna kommer även bli en utmaning under 2020 nämligen jag ska springa Göteborgsvarvet🤪, så det blir att fortsätta att träna längre löparsträckor så man orkar... Fick även en jättefin present i form av en veckas vandring i fjällen ( Vålådalsfyrkanten), den presenten ska jag och Janne nyttja även den nästa år då det redan är fullt i kalendern under september månad, och Janne har inte så mycket semester kvar att ta ut när han även vill vara ledig under jul/nyår. Så fick jag även en fin blomma, en bodybutter även den från Bodyshop och jättefina örhängen. Tack alla för de fina presenterna❤.

Veckan hos mina föräldrar gick som vanligt väldigt fort och det blev en hel del träning på cykel och löpning som jag hade planerat innan. Något annat som var riktigt kul var att Janne köpte sig en mtb, med hjälp av min far så nu kan vi köra lite tillsammans. Jag tycker det är så tråkigt att cykla själv, så nu ska vi ut på lite äventyr på cykel. Tur jag har en far som kan allt om cykel så det blev rätt modell och storlek. 

Vi hann även med att åka ner och hälsa på min syster en sväng i Lilla Edet för att se hennes ny renoverade veranda som hade blivit riktigt fin!!

Så nu har jag hunnit med att fira min 50 års dag flera gånger och det känns riktigt bra, känner mig inte så gammal än...

Nu lite tankar kring min träning, har tränat på en hel del nu men mest kondition nu under vår/sommaren. Så det blir gymmet mer sen till hösten när det blir mörkt och kallt, försöker åka in så fort jag får till det med tiden men det är så mycket man vill hinna med när det är sommar och semester. När jag löptränar nu så kör jag som minst 8 km och som längst 15 km (som det ser ut nu) och det känns riktigt bra. Har verkligen börjat få lite kondis och jag känner som oftast att jag blir mer pigg ju längre jag kommer in i löppasset. Ligger i snitt ca 5:40-6:20 min/km och det känns ok (just nu). Blir att träna lite mer intervaller framöver så jag blir ännu mera stark i början av löpningen och kan hålla tempot bättre. Styrketräningen ska jag försöka få till lite mer av så fort jag har börjat jobba igen, blir lättare att åka till Actic direkt efter jobbet, när man ändå är i stan. Ska nog fortsätta träna ca 5 dagar i veckan, och då varierar jag kondition med styrka. Måste bli lite bättre med att ha koll på kosten, är så svårt tycker jag... Äter nog ibland för lite, och även fel mat. Ska nog ha mer protein och även kolhydrater när jag har löpningen. Svårt är det att få detta rätt, har ni tips så kom gärna med dem. 

Nästa utmaning i form av träning är snart, och då ska jag cykla cykelvasan 45 km, vet inte riktigt vad jag har gett mig in på men jag ska försöka klara av detta. Orkar det nog rent konditionsmässigt, men är lite rädd hur ryggen ska klara av det. Vi får se hur det går, som tur är ska även min mor cykla så vi får peppa varandra.

Slutar nu detta blogginlägg och skriver igen efter att jag, Janne och Erik har varit i Vemdalen och Svenstavik. Vi tänkte ta en sväng med husvagnen för att vandra lite och på söndag är det utställning igen för Lazze i Svenstavik.

Skickar även med en liten bild på mig från kalaset vid sommarstugan😀. Kommer lägga in fler bilder under fliken fotoalbum, så gärna in dit och titta. Foto: Malin Edvardsson Blom

Kram på er❤