8. jul, 2019

Lazze

Det får bli ett inlägg om Lazze denna gång då det blev mycket kring honom förra veckan. I torsdags så fick han för första gången följa med mig på egen träning i apportering för Matilda Hedin som jag annars tränar för med Bozze och Zune. Jag ville ha lite tips på bra övningar till honom som är en riktigt nybörjare på apportering/sök. Vi fick börja med en enkel markering i uppförsbacke, Matilda ville se hur han anpassade hastigheten nedför, och om han kom in till mig. Blev full fart uppför och nedför och förbi en bit men vände fort och in till matte för avlämning, så duktig!!. Därefter så blev det lite enkla markeringar i buskage, och där såg vi att han behöver träna på att koppla på nosen. Han går gärna nu bara på sina ögon, så närsök är det vi ska träna mycket på framöver. Vi tränade närsök vid vatten med 6 st små sökdummiesar, ska gärna vara flera utlagda, så att han vänjer sig att det inte bara är ett par tre stycken utan det är jag som bestämmer hur många han ska hämta in. Han lyckades bra med söket, fick lite hjälp av Matilda i slutet så att han fick lyckas med övningen. Vi slutade med apportering över hinder, för att se hur han väljer väg och det gick riktigt bra. Så stolt över honom, så arbetsglad och positiv till arbete. Självklart har vi massor att jobba med men han tycker det är roligt och vill göra rätt, har även fått till avlämningarna bättre då han gärna har velat hålla kvar dummiesen vid avlämningarna. Så det blir att träna på ett litet tag så tar vi nog en privatlektion i augusti för att stämma av och kanske få nya övningar att träna på. Vi fick även erbjudandet att följa med när hon tränar sina hundar för att få ideér till övningar och hur det ska se ut på riktigt😀. Så roligt att ha en så duktig och ödmjuk tränare till mina hundar, värt varenda krona när vi åker till Milsbo för att träna apportering.

I söndags var det dags att åka till Alfta där Hälsinglands Kennelklubb arrangerade en nationell utställning, och det var Lazze vi skulle ställa för första gången i öppen klass. Kan ju meddela att jag var hur nervös som helst när jag såg hur många fina vuxna hundar det var på plats.... Men vi ställde upp vårt utställningstält lite bakom alla så vi fick lite lugn och ro, och slapp alla hundar och människor som rörde sig vid utställningsringarna. Tollarna gick före Goldens och när de var klara frågade jag en av tollarägarna hur det gick i ringen, så meddelade hon att nästan alla Tollarna fick VG, och min nervositet blev ju inte direkt bättre av hur ledsen och besviken hon var. Men till slut gick vi in i ringen och det var Nina Karlsdotter som dömde.

Lazzes kritik löd så här:

Maskulint huvud, kunde ha en aningen mer markerad stop. Utmärkta ögon, välburna öron, fin nacke, utmärkt rygg, något lågt ansatt svans som han bär väl. Välutvecklad kropp, passande benstomme. Bra fötter, välvinklad och välgående från sidan, lite löst fram. Dubbelpäls bra struktur. Välvisad.

och vad fick vi då:

Kvalitetspris: Excellent, Konkurrensklass placering 2 med Ck, Bästa hane placerade sig som nr 4.

Jag höll på att svimma på riktigt, blev så jäkla glad och lycklig och tårarna rann. Har aldrig trott att vi skulle få ett sånt fint pris. Visst har jag den finaste och bästaste Lazze men det är ju alltid de stora kennlarna som tar alla fina pris, så det kändes så stort i min lilla värld❤.

Lazze skötte sig hur bra som helst inne i ringen och han är ju så rolig för han viftar ju alltid så glatt med svansen, och ser ut att trivas i utställningsringen. Vi får njuta ett tag av detta nu tills nästa utställning som blir i Svenstavik, det kanske inte alls blir samma fina kritik nästa gång....

Får ju inte glömma att skriva att Zune faktiskt fyllde 5 år i lördags, tiden går alldelles för fort. Det var ju inte alls så längesedan han bara var tre äpplen hög och var en väldigt busig kille. Idag så är han lugnet själv, men taggar igång på apportering och spårarbete. Han är en riktig klippa och så go.

Nu är det bara 4 dagar kvar till semestern och vad jag längtar till fredag för att få mina 4 veckors välbehövda ledighet....

Ha det så bra så länge så skriver jag mer om några dagar.

Kram