29. jun, 2019

Mycket att uppdatera

Då var det väldigt länge sedan jag skrev i bloggen igen🤔, så det blir en liten återblick idag av vad som har hänt under juni månad.

Månaden började inte på topp när vi fick ta bort vår katt Madicken som snart skulle bli 20 år, han hade varit dålig ett längre tag men vi såg nu att det var dags för han var riktigt skrupplig. Han fick somna in vid Vettris med mig och husse, och det var väldigt fridfullt. Känns väldigt konstigt att vi inte längre har någon Madicken som möter oss när vi kommer hem från jobbet eller väcker oss kl 05:00 för att han vill ha mat. Vila i frid Madicken ❤.

Vi har även hunnit med att åka ner till min systerdotter Hanna som har tagit studenten, så glad att jag fick vara med henne och hennes familj att fira hennes stora dag. God mat fick vi och träffa nära och kära vilket alltid är roligt. Vi åkte sedan till sommarstugan för att vara där över helgen och bara vara, känns som jag behöver alla dagar som går att just bara vara för jag är så trött på helgerna.

Förra helgen var det midsommar och då kom större delarna av min släkt upp för att fira midsommar, och vad jag tycker om när de kommer upp och hälsar på oss. Vi hade knytis på midsommarafton så det blev mycket god mat och spel av olika slag. Tyvärr fick jag en JÄKLA huvudvärk som höll i hela midsommarafton, så det blev i stort sett en nykter midsommar när jag fick ta full dos med huvudvärkstabletter för att orka dagen. Midsommardagen började jag med att cykla mb med min far till fäbon t/r, gick riktigt bra trots kraftig blåst. Ett riktigt + var att vi fick fika när vi kämpat oss upp fäbon innan vi åkte hem igen till Lövänget. Vi höll ett bra tempo och kände mig ändå väldigt pigg när jag kom hem och framför allt inte ont i ryggen!! Stort tack pappa för bra draghjälp, är så kul när man är fler som cyklar.

 

Jag hade även tinat upp en fryst duva och and för att träna lite vattenapportering med syrran och alla hundar. Lazze har aldrig apporterat vilt, så det blev en ny övning idag med duva och and. Så stolt matte när vi släpper honom själv ut på en stig med duva och han tar den spontant, och vill komma in till matte ❤,så glad i denna goa positiva kille!! Även Bozze och Zune fick jobba lite med and i vatten och Bozze är som vanligt väldigt känslig och försiktig och Zune är som en bulldozer, de är verkligen olika varandra när de jobbar. Blev riktigt impad av syrrans Hugo som var så duktig i att apportera och lämna av, så han är nog klar för jaktprov nu (tycker jag i allafall). Lazze fick även han bekanta sig med and och han greppade även den, trots att det var helt nytt. Sara hjälpte mig att både filma och ta kort på grabbarna när de jobbade, så det blir lite kort här på våra grabbs.

Blev väldigt tyst när alla åkte hem på söndagen, och bara jag, Janne och buskillarna var kvar här hemma. Så kul när vi får fin besök.

Min egna träning har gått bra, tränar fortfarande 4-6 gånger i veckan och försöker mixa styrka med kondition. Har varit lite dåligt med styrka, och måste byta ett konditionspass mot styrketräning så jag inte tappar muskler som jag tränat så hårt för. 

Nästa vecka hade jag tänkt:

Måndag: Styrka

Tisdag: Löpning

Onsdag: Cykla

Torsdag: Vilodag, träning Lazze hos Matilda

Fredag: Löpning

Lördag: Cykla

Söndag: Utställning i Alfta med Lazze och Alva

Denna helg är det återhämtning som gäller och det blir att vara hemma och pyssla med sådant som vi annars inte hinner med, som ex åka med sopor, städa och baka. Nu har även jag börja räkna ner till sommarsemestern, det är nu endast 10 arbetsdagar kvar 😎, ska bli sååååå skönt.

Ha det så bra, så ska jag försöka att skriva lite oftare än vad jag har gjort tidigare. 

Kram Åsa