1. jun, 2019

Premiärtur med husvagnen

Då var min minisemster över för denna gång och den har gått väldigt fort men känns som jag har hunnit med lite i alla fall. Det där med städningen som jag hade planerat här hemma har jag tydligen priorterat bort, men men den finns kvar till en annan dag....

I torsdags så åkte jag och Janne iväg med vår husvagn för första gången och det blev en tur tll Malungs camping. Jag hade anmält Lazze till att göra BPH (Beteende och personlighetsbeskrivning hund) för Malungs brukshundsklubb, och vi skulle starta först kl 09:00 så det kändes skönt att vara på plats redan dagen innan då det är en bit att åka för oss. Resan upp gick bra, och campingen var ren, fräsch och inte så mycket folk. Riktigt mysigt hade vi när vi satt och åt middag i husvagnen, och regnet smattrade på husvagnstaket. 

Som sagt Lazze var först ut på BPH, tror det var 7 hundar som skulle bedömas denna dag. Första momentet var: Främmande person och inga konstigheter där utan en väldigt glad och trygg hund, även andra som var föremålsled var bra då han var energisk och lekfull. Sen kom matintresse och det var inte jätteviktigt tyckte han, utan tog de första två utmaningarna men sen när maten var fast i en burk for han iväg till husse som gick med och tyckte att han skulle öppna burken åt honom😀. Moment 4 var överanskning men en gubbe som for upp och for han iväg och ville gå tätt bakom mig, gick fram till gubben först när jag gick fram till, likaså med moment 5 som var skrammel. Han var inte så nyfiken på dessa moment utan ville helst bara gå med matte (sötnöten).  Moment 6 var närmande på person och där var han trygg och glad, och hälsade glatt på personen. Moment 7 var underlag och där tyckte han först det var lite läskigt men fann sig ganska fort med att det var konstigt underlag och gick sedan självständigt över med löst koppel. Moment 8 skott där var han trygg (kändes skönt!). Bedömning över alla moment var att han var en energisk hund men en bra positiv attityd han var inte ljudlig i något moment och inte heller arg.

Riktigt roligt att se hur Lazze reagerade i olika moment, och hur han löser det. Blev väldigt mattig när det blev jobbigt, och sökte stöd i mig. Sedan när han kändes sig trygg blev han mer självständig och han är väldigt social och glad. 

Efter att vi hade utfört BPH så fick vi köpa en rosett om vi ville, och såklart måste Lazze få en rosett efter ha gjort denna bedömning❤.

Efter bedömningen åkte vi tillbaka till campingen för att fika lite och packa ihop för att åka hem till Sundborn igen. Nu har vi lite koll på hur husvagnen fungerar och vad vi kanske behöver komplettera med innan nästa helgs utflykt till Orsa Grönklitts camping. Då ska jag och Janne vara funktionärer för unghundsderbyt som SSRK Dalarna anordnar. 

Idag har jag och Lazze även varit och haft kursavslutning för Work in team och den jaktlydnadskurs 1.0 som vi har gott. Tycker att vi har jobbat på bra och Lazze och lärt sig massor i följsamhet, störningar samt lite grunder i apportering. Blir nog så att vi går fortsättningen till hösten.

Idag har Janne även lagt viltspår till Zune och Lazze som de ska få gå i morgon och jag och Bozze ska träna för Matilda i morgon, så det blev verkligen en hundhelg (igen).

Idag hann vi faktiskt till Borlänge en sväng för att införskaffa oss en ny diskmaskin när vår gamla gav upp för ett tag sedan, känner att jag är väldigt trött på att handdiska😋. Ska få hämta den om drygt en vecka då det var en beställningsvara, så tyvärr får jag och Janne diska några dagar till.

Det var allt för denna gång skriver mer en annan dag, kram på er alla!!