26. maj, 2019

En rolig men intensiv vecka

Äntligen har jag lite semester, så välbehövlig och det ska hinnas med en hel del roligheter. I onsdags så åkte jag ner till min syster för vi hade planerat in en tur till Danmark för att handla lite vin och öl till mitt lilla 50 års kalas och syrran köpte till sin dotters student. Blev en mycket trevlig liten kryssning syster yster, så det hoppas jag vi gör om igen och nästa gång ska vi vara proffs på att packa 🤪.

 

Hann även med att hälsa på mor och far vid sommarstugan innan jag rattade hem till Sundborn, det var trevligt att även få träffa dem, och så hann jag ta en liten löptur fredag morgon. 

När jag kom hem var det bara att planera för lördagens utställning i Gimo, Lazze behövde badas och pysslas om så han skulle bli lite extra fin och packa ner utställningstält och förbereda fikat som skulle tas med. Jag och Janne fick nämligen gå upp kl 05.00 så vi skulle hinna i tid, kan ju erkänna att jag var väldigt trött när klockan ringde....

Lazze skulle ställas i unghundsklass och domare i vår utställningsring var Jennie Andersson och det var totalt 46 Goldens som skulle ställas denna lördag i Gimo. Arrangör för utställningen var Uppsala läns kennelklubb och det var en officiell (nordisk hunduställning). Det var 2 hundar i Lazzes klass och hans bedömning lät så här:

Vackert huvud och uttryck, flott hals och resning, välvinklad fram, något kort överarm. Härlig kropp, välvinklat bakställ, korrekt kors, en fri modell som rör sig bra från sidan, slarvar något fram. Utmärkt pälskondition, utmärkt visad, härlig helhet.

Så nöjd med denna kritik och vi fick ett excellent och 1 i klassen. Fick med mig bra feedback från domaren så att jag kan visa honom ännu bättre när jag har en sådan fin kille. Önskar att jag var bättre på detta med att visa hund, för det är så svårt när jag hela tiden får blackouts, och är så nervös så jag förstör för hundarna....

Men en fin röd rosett fick vi med oss och är så glad att jag har en sådan fin kille, för det är han verkligen!! 

När vi kom hem igen så hade vi fått finbesök av Sara och Danne är så kul när de kommer hem. Åt lite god mat och en hel del prat om vår lilla weekendsemester i juli, ska bli så spännade att få åka ut på lite äventyr som denna gång blir till Prag. Idag har vi hunnit med att åka till Torsångs handelsträdgård för att köpa lite blommor som jag ska ha ute i trädgården nu under sommaren, efter blominköp så blev det fika vid Torsångs café när det är morsdag och allt❤. 

Nu har Sara och Danne åkt hem igen till Karlstad, men träffar dem snart igen när vi ska ner till Lilla Edet för att fira Hanna´s student. 

Nästa vecka har jag semester hela veckan, och i morgon blir det lite städ av huset under dagen och kvällen blir det Blodomloppet 10 km.  Har ingen inget tidsmål utan det är att genomföra loppet med en bra känsla och att klara av att det är fler människor som springer i spåret....

En annan sak som jag är lite stolt över är faktiskt att jag under onsdagens löptur, klarade av ett av mina mål för detta år och det var att löpa 15 km, det gick riktigt bra trots att det var mycket uppför (Toftbyrundan + lite till). Blir så glad när jag vågar mig på att tänja på min comfortzone som har varit milen ett tag nu. Så jag hoppas att jag vågar mig på att springa denna längd fler gånger nu under sommaren (och det ska jag).

Veckans träning ser ut så här:

Måndag: Blodomloppet 

Tisdag: Styrka

Onsdag: Löpning

Torsdag: Vila (träning Bozze hos Matilda) + vi åker ut på vår första tripp med husvagnen.

Fredag BPH Lazze i Malung och fredagsmys

Lördag: Styrka

Söndag: Löpning

Ha det så gott, nytt inlägg kommer inom kort