13. maj, 2019

Dåligt uppdaterad

Nu var det väldigt längesedan som jag skrev något i bloggen, och den största anledningen är nog att tiden inte räcker till att sätta sig ner en stund för att skriva av sig lite. Ska inte skriva en novell idag utan gör en liten uppdatering denna gång vad som har hänt i mitt liv och vad som är inplanerat i närmaste framtiden.

Vill först säga Grattis till Team Thor som igår blev utställningschampions, riktigt stort och ett jätte grattis det är ni verkligen värda😀!!

Vad har då hänt, börjar att vi i påskas var ner till mina föräldars sommarstuga och firade påsk där tillsammans med alla mina ❤, samt min syster och hennes familj. Vi började påskfirandet med att på långfredagen åka till Ullared och shoppa loss. Köpte lite nya gardiner till våra mindre rum hemma och även lite träningskläder i form av linnen och tröjor. På kvällen åt och drack vi lite gott och spelade ett nytt spel som min systerdotter Matilda hade köpt som var riktigt kul, som jag tror heter Brott. Påskhelgen bjöd på mycket vackert och varmt väder och vi hann med att spåra med alla tre buzkillarna vilket kändes bra, några spår till så ska Lazze få gå anlag, känns som han börjar få kläm på detta med viltspår nu. Skönt att få en helg att få vara ute och bara vara, och njuta av nära och kära. Behövs mer av dessa dagar när dagar nu bara springer iväg med massor av måsten. Det var kul att Sara var med oss hela helgen och fick pyssla om henne lite extra då Daniel jobbade denna påsk, hon saknas mig verkligen i vardagen måste jag säga.

Ska åka ner till syrran igen den 22 maj då vi ska ta en tur till Danmark för att köpa lite vin mm till sommarens alla aktiviteter/kalas🙂. Åker nog ner helt själv denna gång så jag ska försöka få till lite hundpassning dessa dagar.

Förra helgen hade jag och Sara en egen helg tillsammans för vi hade köpt biljetter till Darins konsert på Globen, så kl 10:00 på lördag så gick tåget till Stockholms centralstation, vilken jätterolig och trevlig helg jag har haft med min goa dotter och ja vi överlevde att gå över Sergels torg efter konserten (hahaha). Hoppas vi kan göra om detta fler gånger, för mammahjärtat mådde verkligen bra av ha tid med Sara❤. Vi hann äta gott, shoppa lite och strosa runt på gamla stan, och vackert väder hade vi, så klaga går inte att göra här.. Enda negativa på hela utflykten var hotellet trots att det var Scandic`s down town camper. Vi fick nämligen ett rum utan fönster och en trappa ner, jag som bara måste ha öppet fönster på nätter trots att det kan vara - 30 ute så att jag inte blir utan luft.... De kunde i alla fall informerat om detta så hade jag lätt bytt hotell och speciellt när priset för rummet var dyrt. 

Denna helg och jag och Janne slagit på stort, vi har köpt oss efter en längre tids letande och funderande en husvagn. Det blev en KABE (tror en -07) och det är en med långbädd som vi ville ha. Lägger ut lite bilder längre fram när jag har pimpat lite inne så att det känns ännu mer som våran. Första utflyken blir nog första helgen i juni då vi ska vara funkisar vid unghundsderbyt i Orsa, så nu har de bokat en campingplats till oss så vi kan vara där hela helgen (blir stort och nytt).

Har tränat en del med hundarna och med mig själv, Bozze har varit några gånger nu till Matilda Hedin och det känns verkligen som vi har lärt oss massor med nytt, och oj vad hon utmanar både mig och Bozze. Det vi ska träna på nu är närsöks signalen för den sitter inte, så den ska nu nötas hemma till nästa gång som blir den 24 maj. Lazze har jag tränat för Work in team och jaktlydnad och det går verkligen framåt, börjar få till vår lilla bubbla fortare och fortare. Han har lite svårt ibland att fokusera på det vi ska göra utan vill ha koll på vad alla andra gör och lite till (hihi), men tycker han är lättlärt och så är han ju världens goaste kille❤. Zune har jag tränat lite hemma med och då är det avstånd och skiftande terräng, han är så rolig att träna med för han älskar verkligen apportering och att få jobba. Har man kört fast med de andra två och man har dålig självkänsla som hundförare så tar jag fram min goding och då känns allt lite enklare igen, för han vill verkligen göra rätt.

Min egna träning får bra, har nu avslutat min pt Joakim Jacksson och det kändes stort. Har haft hjälp med träningen snart ett år, och han har verkligen peppat och försökt att hjälpa till hur jag ska lägga upp träningen. Ska försöka ta till mig detta med att våga vila ibland, för det har jag svårt med är så rädd för att tappa allt jag har kämpat för nu både vad det gäller kondition och mathållning. Försöker lägga träning på 4-5 dagar i veckan, mår bäst då. Ska ta en träningsfri vecka någon gång detta år, för jag tror att kroppen kan behöva en lång återhämtning i alla fall en gång per år🤪.

Sätter punkt för denna gång nu och ska försöka uppdatera lite oftare igen, för det blir så mycket att skriva ikapp annars och så missar jag så mycket som jag vill skriva ner...

I morgon måndag så ska jag och Janne åka till Siv för att trimma Lazze han ska iväg på utställning den 25 maj i Gimo, och det ska verkligen bli spännande och se hur de bedömer honom.

Ha en bra kommande vecka!! Kram