7. apr, 2019

Årets första viltspår

Då var snart denna vecka slut och det känns som jag har hunnit med det mesta som jag planerade för.

Idag la faktiskt Janne årets första viltspår åt grabbarna, och jag måste säga vilken arbetsglädje det var i spåren av alla tre. Så kul att se när de verkligen suger i sig spåret för att hitta fram till spårslut med godis och skånk. Ska försöka lägga nästa helg igen, så grabbsen äntligen kommer igång med viltspår igen.

Igår var Jag, Janne och Lazze iväg igen på utställning och denna gång var det i Ludvika. Det var en inofficiell hundutställning och arrangör var Ludvika brukshunds klubb. Var mer nervös än vanligt denna gång, kan ha att göra med att de sista gångerna vi har varit här har det alltid hänt något mindre kul ex Zunes vattensvans och att domaren inte tyckte om Bozzes vita fläck på nosen. 

Som tur var så gick det riktigt bra, så nöjd med Lazzes uppförande i ringen och så kul att för en gång skull ha en hund som bara älskar att vifta på svansen även i ringen (det har ingen av de andra gjort!!).  Domare var Susanne Swedjebring och hennes beskrivning på Lazze löd så här:

Attitydfull maskulin hane. Vackert huvud och uttryck. Mörka fina ögon, utmärkt bett. Bra hals, över och underlinje. Bra bröstkorgslängd och djup. Utmärkt bredd i bakstället. Breda välmusklade lår. Bra benstomme, ben och tassar. Utmärkt pälskvalitet. Rör sig med bra steglängd. Välvisad. Rullar lite i ryggen i rörelse. 

Lazze blev 2 av 2 med ett HP, den andra hunden var 5 år och lite mer färdig i kroppen. Blev faktiskt väldigt glad dock när uppfödaren från hunden som vann kom fram och sa att Lazze skulle ha vunnit, och sa att jag hade en jättefin och glad kille. Inte så ofta man får höra detta från andra kennlar då det är sådan konkurrens och en hel del skitsnack i denna hundvärld, så jag blev väldigt glad!!!

Nu är det nog dags att börja ställa honom vid officiella utställningar, när jag känner mig lite mer säker på hur jag ska springa i ringen med Lazze. Ska kolla vad det finns för något inte för långt bort, borde ju ställa honom nu när han är unghund (inte för det är lättare...).  Vi träffade även en bror till Lazze som heter Viggo, men han skulle tråkigt nog inte ställas denna dag. Han var allt lite lik Lazze, väldigt glad och fint huvud😀.

Veckans egna träning har gått bra, har varit en hel del löpning på schemat och det känns idag i hela kroppen kan jag ju säga🤭, sprang 9 km i onsdags, 1 mil i torsdag och 1,1 mil idag. 

Kommande vecka har jag planerat så här:

Måndag: PT och spinning 

Tisdag: vila

Onsdag: Löpargrupp eller springa med Lazze (kortare sträcka 5 km)

Torsdag: Intervaller på löpband

Fredag: Styrka 

Lördag: Löpning med Bozze (8 km), Spår med hundarna

Söndag: Vila, Träning apportering både med Bozze och Lazze i Gubbo. (olika grupper).

Har idag plockat lite björkris och satt lite färgglada fjädrar i det så det blir lite påskstämning här hemma är inte många veckor kvar till påsk, och får då lite extra ledighet vilket är väldigt skönt.

Ha en bra kommande vecka!!

Kram❤