24. mar, 2019

Lite nytt

När jag i morse åkte till Morgårshammar för att träna med Lazze med Work in team, såg jag ett riktigt vårtecken och det var att tranorna nu har landat även i Dalarna😀. Så skönt nu att vi lämnar vintern för denna gång, för jag är så less nu på snö och kyla..... Ett annat vårtecken tycker jag är när vi äntligen kan sitta ute och fika och det gjorde vi i fredags em, så gött tycker både vi som är två och fyrbenta i denna familj.

Veckans träning har varit bra ända fram till fredagen då jag fick ont i halsen och hela kroppen, så typiskt när allt har känts så bra en tid. Så det blev ofrivillig vila lördag och söndag för att förhoppningsvis bli bra till nästa veckas träningar.

Jag har gått med i en löpargrupp som heter I like to Move it och det var första träffen i onsdags, var riktigt nervös först men måste erkänna att det var riktigt roligt och kände mig faktiskt stark. Däremot har jag tagit ett beslut och det är att ha en paus från min träning med pt Jocke, måste prioritera hundarna och deras träningar så löpning/cykel samt styrkepassen får bli tidiga mornar/helg och sena kvällar. Känns lite konstigt dock att avsluta honom när jag haft Jockes pep i ett år snart, men det ska gå bra att träna själv (och med Janne så klart). Sista gången blir nog sista april.

Nästa vecka kommer att se ut så här om jag känner mig frisk (hoppas jag)

Måndag: Pt+ spinning

Tisdag: Vila, träning med hundarna

Onsdag: Löpning med I like to move it

Torsdag: Indoor running

Fredag: styrka med Janne

Lördag: löpning på morgonen, sedan åker vi till Karlstad för att hälsa på Sara och Danne

Söndag: vilodag och vi är i Karlstad

I lördags var jag och Janne till Norberg för att ställa Lazze i en inoff utställning som Norsbergs kk anordnade. Han fick gå i den öppna klassen (vuxna hundar). Jag tyckte att både jag och Lazze skötte oss riktigt bra både i och utanför ringen, trots att det var väldigt många hundar i en gymnastikhall. Vi fick placering 2 av två hundar, men bra kritik från domaren som heter Eva Nielsen.

Kritiken för Lazze löd så här:

Maskulin hane, med maskulint huvud, fin profil och pigmentering. Typiska vinklar runt om, ungdomlig kropp. Utmärkt päls och struktur. Lite låg svansansättning. Bra bredd på korset. Bra ben och tassar. Rör sig bra, men kunde ha mera tyngd i steget.

Mycket nöjd med kritiken,  och visst är han ungdomlig i sin kropp och behöver faktiskt gå upp något kilo till men det kommer. Är även nöjd med min egna prestation, när jag faktiskt inte var så jäkla nervös utan börjar kunna tänka även när jag är inne i ringen, blir nu att träna lite mer utställningsträning hemma så jag kan visa upp Lazze ännu bättre❤. Han är ju finast i hela världen, tycker jag i alla fall❤. Nästa utställning blir i Ludvika om två helger.

Idag har jag och Lazze även börjat med jaktlydnad/apportering 1.0 för Work in team, och denna träning behöver både Lazze och jag så vi tränar rätt. Fick lite läxa i kontakt och följsamhet som vi ska öva på nu tills att vi ses nästa gång. Vi var totalt 4 hundar på kursen vilket var lagom och det var Lazze, två flattar och en labbe (vanlig).

Längtar lite extra till nästa helg då vi ska åka och hälsa på Sara, Danne och deras söta katt Molly i Karlstad. Har faktiskt bokat hotellrum åt mig, Janne och grabbarna bus, så lite lyx blir det till nästa helg.

Ha en bra vecka!!