3. mar, 2019

En bra helg

Denna vecka har jag haft en återhämtningsvecka, försöker att hitta tillbaka till ork och mig själv, känns som jag är lite sliten i kroppen. Blev igen väldigt ledsen när jag sprang intervaller i torsdags då jag efter halva tiden blev illamående och nästan ville avsluta passet och bara gå ifrån. Försökte analysera varför och hamnar återigen att det är nog kosten som inte optimal, måste börja med att fylla på energier innan träningspass. Sedan har jag ju inte varit 100 i kroppen, utan haft en infektion som tack och lov nu är mycket bättre!! Nu laddar vi om för en ny vecka och träning, kör även denna vecka med 4 träningspass och har som mål nu att gå upp till 5 vecka 11 eller 12.

Nästa vecka ser ut så här:

Måndag: PT och spinning

Tisdag: Vila (långpromenad med hundarna)

Onsdag: Spinning eller egen jogg på löpbandet

Torsdag: Provar Intervvallöpning igen!!

Fredag: VIla

Lördag: Styrka

Söndag: Vila

Har även fått ett matschema av min pt Joakim och ska försöka mig på att äta utifrån de råvaror som är där. Har varit väldigt mycket emot proteinpulver och är nog egentligen det nu också men är det någon som läser som vet något bra proteinpulver så kom gärna med förslag... gäller bara hitta bra ersättningskost för detta pulver så jag får i mig rätt mängd.

Har köpt en kokbok som är skriven av Olga Rönnberg, och hennes matfilosofi är "bra mat i lagom mängd är nödvändig för att må bra både fyskiskt och psykiskt! Släppa dieter och snabba fixar för att visa hur bra man kan må med en jämn kosthållning." Vi gör ett försök i alla fall och ändra lite, och då speciellt att få till mellanmålen innan och efter träning (och annars också). Det känns som man kommer bra långt när man tar bort synligt socker, synligt fett och snabba kolhydrater och framför allt äta regelbundet.

Har i veckan anmält Lazze till jaktlydnad 1.0 för work in team måste få till hans följsamhet och kontakt, provade idag med och utan koppel och utan koppel gick väldigt mycket bättre. Känns som när Lazze inte förstår, så blir han stark och stänger av kontakten istället för att söka upp mitt stöd. Så jobbet blir att bli ett bättre team och lita på varandra. Ska bli skönt att få lite stöd och störning med andra hundar.

I helgen har det varit riktigt kul, min syster, svåger, mor och far har hälsat på oss i Lövänget. Vi hade ett bra progaram för lördagen, först in till Eriks lägenhet för fm fika och titta hur han bodde, sedan bar det iväg till Gävle och Mackmyra Whisky för en guidad visning och sedan fick de som dricker denna alkoholhaltiga dryck vara med på whiskyprovning. Kan ju säga att jag frös på den guidade turen då vi var ganska mycket utomhus, så det var ganska skönt att få sätta sig ner sedan och lyssna/titta på de som provade Whisky. Var verkligen intressant att lyssna hur de tillverkade sina produkter, är ju verkligen en process som tar tid. Vi var hemma igen ganska sent så det blev mat från vår lokala pizzeria denna dag vilket också var mumsigt.

Idag har vårt finfrämmande åkt hem igen, så kul när de kommer upp och hälsar på oss. Nästa träff blir nog till påsk vid Hjortens Udde och då blir det mycket viltspår på agendan och kanske hinner vi också en tur till Ullred på långfredagen.

Ha en bra vecka alla så uppdaterar jag lite nästa helg!!

Kram❤