24. feb, 2019

Återhämtningsvecka

Började veckan med ett besök vid Falu vårdcentral, tröttheten har varit extrem och har sår på kroppen som inte vill läka så tog ett beslut som nog var klokt. En bakteriell infektion i kroppen, så en pencillin i 10 dagar blev ordinationen😥. Frågade om det gick bra att träna under tiden som jag åt kuren och det var ok bara jag inte gjorde några maratonlopp etc och det gör jag ju inte...

Har följt även min pt Joakim Jackssons råd om varannan dagsträning och jag måste erkänna att det har känts bra. Kunde till och med igår när jag var in på ett styrketräningspass med älsklingen lägga på lite kilon på bänkpressen, behövde verkligen en liten push framåt nu i armar/axlar för det har verkligen stått still där ett längre tag i utveckling...

Nästa vecka kommer jag träna så här:

Måndag: Pt+ spinning

Tisdag: Vila

Onsdag: Spinning

Torsdag: Intervalllöpning

Fredag: Vila, får besök av delar i "Tjocka släkten"

Lördag: Chaffis till Mackmyra Whiskey i Gävle

Söndag: Styrketräning ben, bål

 

Var även igår lördag på jaktlydnadsträning för Work in team  och hade med mig Bozze bus, han är så kul att träna med för han ser bara matte under träningarna, vi är liksom i bubblan hela tiden (skillnad på Zune som bara ser dummiesen el vilt 🤪). Bozze vill göra rätt och är väldigt lyhörd och känslig, jobbade med dirigering igår och det gick riktigt bra, det matte måste vara noga med är bara att hålla händerna stilla då han läser mig hela tiden så det är bara att träna på att hålla dem längs sidan och låta Bozze leverera in till mig. Nästa utmaning för Bozze blir WT kursen i april då det blir tvådagars kurs i wt med wt prov dag 2, ska bli spännande och se hur han fixar detta. Bozze ska även spåra och göra öppenklass i viltspår, vi hann ju inte riktigt med det i höstas så nu är det ett måste!! Blir nog även några tillfällen för Bozze med Matilda och apportering, så jag får lite koll på hur vi ska jobba med vilt med honom.

Lazze ska få gå Jaktlydnad 1.0 för Work in team under mars och april för grunderna måste sitta bättre än vad de gör idag och han måste även bli ännu bättre i att hantera att det finns hundar runt omkring vid arbete. Det blir även en hel del spår för Lazze under våren och ska ha som mål att ha gjort anlaget senast juni.

Zune blir det Matilda till våren med start den 12 april därefter blir det varannan vecka med henne vilket känns bra för han måste ut och jobba nu, har varit mycket fokus på ungtupparna i familjen😋. Blir nog lite spår också för det tycker han ju så mycket om. Tror Janne får lägga mycket spår i vår när vi har 3 spårglada killar, och jag planerar för att spårsäsongen ska börja till påsk då vi är i sommarstugan. Är så trött nu på snö och is, går ju inte göra något alls ute man bara halkar och snön bär inte för varken mig eller hundarna och blir så avis när syrran lägger ut fina barmarksbilder vid träning, nästan så man vill flytta söder ut så man får längre säsong för grabbarna och mig själv att träna utomhus.

Längtar till nästa helg då jag får besök av mor, far, syster och svåger, vi ska iväg på lite Whiskey provning i Gävle, eller rättare sagt de andra får prova och jag kör gärna när jag inte tycker om denna alkoholhaltiga dryck. Kan ju ta ett glas rött eller två när vi kommer hem istället😀.

 

Ha en bra vecka alla så hörs vi nästa vecka!!

Kram