12. jan, 2019

Träning Lazze

Då var det helg igen, dagarna går så där snabbt igen men det är väl så livet ska vara. Helgen började med fredagsmys vid Fagersta Brukshundsklubb med min lilla träningsgrupp "Underdogs" det vill säga Agneta och Gunilla och deras jaktlabbar. Janne följde även med som hjälp när jag hade alla tre hundarna med. Så skönt att ibland få träna i en uppvärmd hall för lite träning och idag var det fokus på Zune och Bozze (Lazze var med för social träning). Vi körde först lite kontaktövningar och sedan blev det övningar med dirigeringar och även enkla markeringar där de skulle över lite hinder först😀. Kul att träffa träningsgänget igen för lite planering av våren 2019. Blir nog en omgång till i Fagersta BK i februari, för det är nog vinter här i Dalarna ett tag till och svårt att träna ordentligt ute. Extra kul och mysigt är det när vi fikar efteråt och har lite hundsnack och planering!! 

Idag var jag och Lazze till Finnbogård och jaktlydnadsträning för Work in team (Sara Wester), och vilken energi boost jag fick denna dag. Så duktig kille, mycket mer fokus på matte och inget dragande i koppel mellan övningarna. Vi fixade även inkallning som vi inte tränat tidigare i grupp. Vi körde med klicker, och måste erkänna att det funkar på honom riktigt bra. Min lilla goa kille vad stolt jag är över honom, att vi jobbade ihop under hela träningen och att vi inte hade olika mål för träningen😋. Tyvärr hinner jag inte komma på kommande lördags träningarna för Sara Wester då det är annat inplanerat för oss i familjen, men vi får jobba vidare själva tills att det blir nästa tillfälle med gruppträning.

Jag, Janne och Erik har även hunnit med att åka till Ikea idag för att shoppa till Eriks lägenhet, och jag tror nu att vi börjar få koll på det vi kan göra före flytten. Grabbarna var innan vi sågs vid Ikea och hämtade en soffa som Erik har köpt på Blocket, en fräsch svart/grå divan soffa för 1 500 kr. Bra med begagnat när man ska flytta för första gången, blir lätt väldigt dyrt annars🤪. Det vi har kvar nu är gardiner, gardinstänger, hyllplan, vill kolla lite i lägenheten vad  som kan passa bäst i längd och mått innan vi köper något mer.

 Egna träningen har både gått bra och mindre bra, måndagens pt träning gick bra och hade massor med energi och ork men på tisdagen då jag skulle köra ett pass med intervaller så trodde nästan jag falla ihop på löpbandet. Jag var så urdålig, tung och ingen fart i benen alls så ledsen när jag åkte hem. Vet att man inte är någon ungdom längre men jag tränar ju en hel del nu så man tycker ju att man ska ha en viss grundkondis, men denna dag bläää. Tur var gick det mycket bättre på torsdags passet med intervaller, lite mer ork och lättare steg (tack och lov för det).

Nästa vecka har jag planerat så här:

Måndag: Pt och spinning

Tisdag: Intervaller

Onsdag: Spinning el Tabata 

Torsdag: Intervaller

Fredag: ATC ( syrran och Hugo kommer upp hoppas jag i helgen)

Lördag: Vila (Hundsnack och mys med systeryster)

Söndag: ATC.

Det var allt för denna gång, ta hand om er så skriver jag nästa helg)

Kram❤