3. jan, 2019

2019

Då stänger jag boken för året 2018 för att öppna första sidan på boken 2019. Jag kan summera förra året som ett av de bästa åren på länge, har tränat och tyckt det varit väldigt roligt och extra kul är det att Janne tränar vissa pass med mig, har hunnit med roliga utflykter med nära och kära som ex Piteåresan. Sara och Danne har flyttat till en jättefin lägenhet i Karlstad och vi fick hjälpa till, Erik har fått skriva på ett hyreskontrakt och flytten blir i februari, och sist men inte minst så fick en ny familjemedlem goldenkillen Lazze 1 år och 3 mån. Visst har det varit saker under föregående år som inte har varit så jättekul, men det mesta brukar lösa sig så det blir ok. Livet är ju inte alltid bäst, och då känner man extra mycket lycka när det faktiskt går bra ibland❤.

Vad har jag då planerat för 2019?

Blir att fortsätta träna som jag har gjort för det känns som en bra grund för att jag själv ska må bra, har satt upp lite mål i träningen: 

1. Blodomloppet 27 maj 1 mil

2. Cykelvasan 4,5 mil augusti

3. Träflasklöpet 9 km september

4. Tjejmilen september

Så blir det 5 dagar med träning och då alternerar jag det med styrka och kondition. Målet med styrkan är att jag ska bli starkare i armar, bål och rygg (fixa 110 kg i marklyft) och med konditions träningen är målet att kunna löpa minst 2 mil och cykla så jag fixar cykelvasan till hösten.

Fler mål är naturligtvis de med mina bushundar, hade tänkt att starta Bozze i nkl WT detta år bara jag får till hela kedjan samt han ska gå öppenklass i viltspår (nu måste han prova). Zune ska få träna WT och viltspår. Lazze ska det tränas grunder på och introducera honom i apportering, hans stora jobb blir viltspår och utställning så får vi se hur bra det blir. Får nog utvärdera hans jobb lite redan till sommaren, han är ju fortfarande lite ny för oss.

Sen fyller jag ju 50 i år (hjälp) och det måste jag väl fira lite också, blir nog lite kalas för nära och kära vid sommarstugan och så vill jag gärna åka iväg någonstans med mina goa fina lilla familj.

Försöker att även att sprida ut lite roligheter under året så man har lite att se fram emot och det som är planerat redan är att jag i feb ska åka med min syster och mor till Karlstad för att se på Brolle, därefter blir det Whiskeyprovning med delar av "tjocka släkten" och sen blir det i maj att åka med Sara till Stockholm för att gå och titta på Darin😀. Jag har även Eriks flytt att ordna och fixa med, känns väldigt konstigt att ska flytta hemifrån, men det är dags för honom att bo själv. Vill av hela mitt modershjärta att allt ska bli bra för honom med flytten och att han naturligtvis kommer hem till oss ofta❤.

Det är verkligen tur att jag och Janne har lite samma intressen som hundarna, naturliv och även viss träning vilket gör att vi har roligt ihop. Blir ju lite tomt här hemma så vi lär ju hitta egna rutiner nu när vi är 50 + och inga barn hemma längre. Har lite fler ideér på gång men skriver dem när de är mer färdig tänkta och så får ni läsare lite att undra över🙂.

Är ledig denna vecka från jobbet och hade tänkt hinna med att städa lite, pyssla om hundarna lite extra och planera för Eriks flytt så den blir så smidig som den kan bli.

Veckans träning har varit och blir så här:

Måndag: löpning

Tisdag: vilodag

Onsdag: Spinning

Torsdag: Indoor running + fortsatt löpning 5 km på egen hand

Fredag: Styrketräning

Lördag: Vilodag

Söndag: Styrketräning alt löpning

Vill även berätta att jag var förra veckan hos mina släktningar nere i Mellerund för att fira nyår vilket var mycket trevligt med god mat/dryck och umgånge och jag hann även med att tillsammans med min syster åka till Vårgårda den 30/12-18 för att ställa ut Lazze i en inoff utställning som Norra Älvsborgs kennelklubb arrangerade. Var som vanligt väldigt nervös men det gick bättre än vad jag förväntade mig, fick bra kritik och hederspris. Så glad och lycklig för det och fick en liten push i att fortsätta ställa honom. Det är så kul att åka få iväg med syster yster på hundaktiviteter så man prata lite hund men även få vara sig själv vilket är skönt. Med på utställningsutflykten var min systerdotter Matilda som fick agera assistent, tack för hjälpen❤.

VIll ni läsa Lazzes kritik från utställningen så gå gärna in under fliken utställning🙂.

Ha en bra dag och vecka alla!! kram

 Tack även Malin/Matilda för de kort ni tog på oss när vi var på utställningen i Vårgårda!!