16. dec, 2018

Nalkas mot jul

Då är det redan 3:dje advent och denna helg har vi haft finbesök från Trollhättan, min mor och far har varit hos oss för att byta lite julklappar när vi inte är är tillsammans detta år. Alltid lika trevligt när de kommer upp och det är väldigt uppskattat när mammsen gör snyggt och fint, specielt i tvättstugan där jag inte alltid hinner med allt som ska göras... De åkte hem igen på fm så då har jag passat på att göra köttbullar, små västerbottenpajer till julafton buffé bord, försöker ha en liten plan för vad vi ska ha för godsaker på vårt egna julbord. Det bästa med julen detta år är att Sara och Danne kommer hem till oss, blev så glad när Sara äntligen fick klart med att hennes semester var beviljad från hemtjänsten vid Karlstads Kommun. Ännu gladare blev jag att hon även kommer ner till Stugan till nyår för att fira med "Tjocka släkten". 

Jag har nu varit hos naprapat Marie Larsson som har sin praktik vid Trotzgatan och det var verkligen en smärtupplevelse🤪, men måste erkänna att jag är faktiskt mycket bättre i hö arm nu. Hon konstaterade att jag hade muskel impingement i axeln och de symtom jag haft är smärta vid rörelser som är ovanför huvud och även fram och utsida axel, har även känt av efter jag har kört spinning att handen domnar vilket inte är så trevligt. Orsaken är enligt napratpaten att det är trängslel mellan överarm och skulderbladstaket som leder till en mer eller mindre smärta i axel och nedåt armen-handen. Det kan vara åldersrelaterat och även om man har en ökad ansträngsnivå och det stämmer nog bra på mig.

Den behandling jag fick av henne var stödsvågsbehadling på de punkter i axeln, skuldran och det gjorde verkligen för djävligt ont, efter det satte hon nålar (akupunktur), och hon satte nog nålarna rätt för usch vad det kändes... Men efter ett par dagar så kändes det faktiskt mycket bättre och axeln är mer rörlig är tidigare och smärtan är mindre vid träning, ska dit igen den 20 december för en återkoll och ev ny behandling.

Träningen har gått bra, har sprungit en hel del nu, och oftast när jag är ute blir det 8-10 km så det känns som jag har börjat få flyt på löpningen. Var på Acitcs indoor running med Robin i torsdags och det var nog ett av det jobbigaste pass jag har gjort, sprang intervaller på 5 min*3 med olika lutningar uppför. Det var till och med en person som var med på träningen som fick avsluta för det blev för svårt, efter träningen så sprang jag en stund till lite lugnare för att få ner hjärtat och få lite mindre stela ben...

Jag och Janne har börjat dela på pt timmarna, vilket känns bra. Jag kör en dag och Janne en annan så även han får lite stöd i vad han ska träna och vilken nivå. Blir nog en hel del styrketräning nu när jag har min tid för det är där jag behöver stöd och pepp för att bli bättre och starkare.

Nästa veckas träning ser ut så här:

Måndag: Pt och spinning

Tisdag: Hundpromenad

Onsdag: Löpning hemma med Bozze

Torsdag: Indoor running och egen jogg på löpbandet

Fredag: Egen styrketräning

Lördag: Styrketräning med Janne, Träning Finnbogård med Lazze och Bozze

Söndag: Löpning hemma

 

Var på träning med Lazze och Bozze igår vid Finnbogård för Sara Wester och träningen var både bra och lite mindre bra. Lazze skötte sig bättre denna gång, lite mer fokuserad än första gången men det är svårt för honom när andra hundar låter eller rör sig för nära honom. Han tror att alla vill leka med honom. Ska träna lite hemma nu till nästa lördag de kontaktövningar vi fick med oss som läxa. Bozze var lite spänd denna dag, fast han gjorde allt han skulle och arbetade utan koppel hela passet. Bozze har i början när han träffar hundar svårt att de kommer för nära speciellt när de kastar sig mot honom vilket en av hanhundarna gjorde denna dag, vilket resulterade i att han kändes låg och osäker halva delen av träningspasset tyvärr.

Nästa vecka blir det att fixa och pyssla så allt blir till jul, och det känns som jag ska hinna med allt det jag vill ska vara med och blir det inte det så blir det nog jul ändå❤.

Ha en bra vecka alla så skriver jag mer i slutet på denna vecka. 

Vill även passa på att gratulera min syster och hennes man Tony som hade sin fina Beagle Thor med på klövvilts SM och spårade hem en jättefin sjätte placering. Stort Grattis så stolt över er prestation, hejja team Thor!!!😀

 

Kommentarer

17.12.2018 10:41

malin

Du är så jävla duktig heja dig