1. dec, 2018

Jaktlydnadskurs

Lördag igen och den började tidigt när jag, Lazze och Bozze skulle iväg på jaktlydnadsträning vid Finnbogård för Work in team till kl 9. Först ut på träningen var Lazze som går jaktlydnad för nybörjarhunden och vad han behöver detta med att träffa andra hundar och lära sig grunder för följsamhet och kontakt. Först var det bara pip, gnäll och fokus på allt annat än mig kändes det som, men ju längre in i träningen vi kom så tyckte jag att vi fick en bättre kontakt och bubbla kring oss för att jobba lite. Ska nog få till detta med lite mer träning med andra ekipage som störning, han vill ju göra rätt men ska spela lite pajas emellanåt. Vi har nu haft Lazze i snart 2 månader och jag tycker verkligen om denna glada kille som verkligen har charmat oss alla här hemma ❤. Gäller nu bara forma honom så han blir säker på sig själv och kan den grundlydnad som jag tycker en hund ska kunna för att fungera optimalt i vardagen.

Bozze fick sedan gå fortsättningskursen i jaktlydnad och han är så kul att ha med vid träningar, har nog aldrig haft en hund som velat göra så mycket rätt som han och har mycket fokus på matte. Min goa underbara kille han är så speciell och känslig, men så mycket kärlek till denna hund. Så kul att se att lydnaden sitter när vi är på träningar och att vi fortsätter att jobba oss framåt i jaktlydnaden. Stor stjärna till honom idag❤. 

Nästa jaktlydnad blir om två veckor och längtar redan dit så vi får öva mer med andra hundar.

Zune har fått vila lite när han har gjort illa sin tass, och har haft en sår under en trampdyna och det har inte riktigt läkt ihop än, men snart så är han på g igen❤.

Har även börjat julpynta här hemma för idag är det 1 december, mycket kvar men adventljusstakarna är framme och så även adventsljusen så vi kan tända första ljuset i morgon vid 1 advent. Blev riktigt bortskämd idag av min älskade man när jag fick en adventskalender från Body shop, lyx att få öppna en lucka varje dag och få en produkt från Body shop, tack älskling❤.

Min egna träning har gått bra under veckan i stort sett hela veckan, började veckan starkt med att ta eget rekord i marklyft 100 kg, så stolt över mig själv att jag fixade det. Är så kul att träna styrka och jag känner mig faktiskt starkare. På tisdagen så sprang jag och Bozze 7 km i - 13 grader och fy fan vad jag frös och vad stel jag blev efteråt... Var även slut hela onsdagen så när jag skulle träna för Jocke på onsdagen så fanns ingen energi för träning alls, så han tyckte jag skulle få lite bindvävsmassage och det gjorde ont vill jag säga och vad stelt det var på många delar i kroppen.... Så vilodagen som skulle vara på torsdagen så sprang jag istället igen med Bozze. På fredagen var jag och Janne på ATC och den var riktigt rolig och hade mycket energi för att jobba på i de olika stationerna.

Nästa vecka ser ut så här:

Måndag: PT och spinning

Tisdag:Löpning

Onsdag: Julbord på jobbet

Torsdag: Löpning Intervall

Fredag: Styrketräning med Janne

Lördag: Vilodag och träning med hundarna 

Söndag: Atc.

Nästa helg börjar nog även med att julpynta på riktigt och förberedelse för vad vi ska ha på julbordet hemma samt julklappar.

Kram ha en bra kommande vecka och en trevlig 1 advent ❤.