26. nov, 2018

Krassliga hundar

Var nog länge sedan jag har frusit så mycket som denna vecka, kallt både ute, på jobbet och hemma trots att jag faktiskt har lärt mig att klä mig lite bättre än vad jag gjorde när jag var lite yngre...

I veckan så trampade Zune in en vass sten mellan trampdynorna så det blev ett sår som gjort mycket ont. Han har haltat rejält och inte velat gå så långt. Även Lazze har varit lite krasslig, med lite feber, nysningar och rinnande ögon. Så det blev att åka in till Vettris med båda två i torsdags, för en check. Lazze hade en infektion i kroppen och det var bara att härda ut och det är nog så att han har ett sämre immunförsvar än vad de andra har när han inte är så gammal än. Han hade svullna halskörtlar och ögonen var lite röda så förhoppningsvis är han snart 100 % Lazze igen. Zune fick salvan L-Mesitran för sin tass och lite smärtlindrande/inflammationhämmande i form av tablett i 5 dagar. Idag är bägge bättre vilket känns skönt, och inget tecken än på att de andra busarna har fått någon infektion.

Tycker Vettris har varit bra för våra killar när vi har varit i behov av vetrinär. Jag brukar maila in till dem vad jag behöver hjälp/stöd i och så får jag återkoppling fort. Vi har ofta haft en vetrinär som heter Hanna och hon börjar nu känna igen grabbarna och mig 😲, och har koll på vad vi har varit inne för tidigare, vilket känns tryggt när jag är så vimsig och nervös inför dessa besök...

I veckan har vi även hunnit att vara på en lägenhetsvisning för min son Erik, vore så kul och spännande om han fick en egen lägenhet nästa år. Känns som det är dags för honom att prova att bo själv, men att jag "kräver" att han är hemma hos mamsen ofta😋.  Vi har i alla fall börjat kolla runt nu när han börjar få erbjudanden av Kopparstaden när det gäller lägenheter.

I helgen var vi och hälsade på mina föräldrar i deras sommarstuga vid Hjortens Udde, var dock lite kallt även där och blåsigt så det blev mest att mysa inne. Tog mig i alla fall ut på en löpartur lördag morgon och det var nog en av mina bättre turer. Sprang 12 km och sprang på 6:14min/km, så jäkla nöjd med detta. Ska önska mig av tomten en tunnare löparluva och bra löparhanskar för jag är så frusen innan jag har fått upp värmen, gör liksom ont i fingrarna... Mitt mål för löpningen detta år har jag verkligen avklarat och gillar verkligen att få gå ut och springa utifrån mina egna förutsättningar och mål. Nästa årsmål blir några milslopp för att se om jag orkar och hur jag fixar folk runt omkring, är ju så skönt att skärma av sig med lite bra musik i öronen och bara springa ut efter dagens förmåga.

Var även väldigt skönt att få vara i stugan och bara vara, händer liksom inte så ofta att slappa utan det är ju ofta massor av måsten och annat pyssel. Gick ner på stranden och tog lite kort på grabbsen i blåsten och andades in lite sjöluft. Lazze fick även träffa Maja för första gången och det gick väldigt bra, och jag tror att Lazze tyckte om stugan lika mycket som de andra busen. Tack mor och far för god mat och sällskap är så kul att få komma ner till er❤. På vägen hem till Sundborn igen så stannade vi till hos Sara och Danne för lite födelsedagsfika, för nästa vecka fyller både Erik och Janne år. Så det blev lite paketöppning och tårtätning, vad jag saknar min tjej, önskar så ofta att hon bodde lite närmare... Men det är nog tyvärr så att jag får gilla läget att hon bor i Karlstad och att hon förhoppningsvis har det bra där.

Min träningsvecka ser ut så här:

Måndag: PT

Tisdag: Löpning

Onsdag: PT, springa på löpbandet

Torsdag: Vilodag

Fredag: ATC

Lördag: Löpning

Söndag: ATC

Måste även denna vecka köra springträning med Lazze, så det inte blir någon passgång vid nästa utställningstillfälle, som blir till nyår.....

Till helgen blir det även att ta fram lite julsaker som stakar mm så det blir lite julstämning, ska nog även försöka oss på att göra ett pepparkakshus under helgen, är ju en tradition här hemma att vi har ett sådant så vi kan krascha det efter jul och äta upp🤪.

Ha en bra vecka så skriver jag lite mer till helgen. Kram