18. nov, 2018

Min träning

Denna vecka tänker jag skriva lite om min egna tränin, och vad för träningsmål. Tränar faktiskt en hel del nu, och det känns som kroppen orkar med att jobba på 5-6 dagar i veckan ibland till och med dubbla pass när jag känner att jag har extra energi och lust.

Lite glad är jag för denna vecka så tog jag personbästa både i löpningen på 7 km och så vågade jag köra boxjump på högsta plinten på gymmet, jag som har varit så rädd för att inte klara den höjden och att ramla...

Det som har gjort att tiden nu blivit lite bättre i löpningen är att jag är har lite bättre tid de första kilometarna, har varit väldigt långsam ut för att hitta rätt andning men idag låg första km på 6:40 vilket är pb, sedan var även sista km på 5:34 vilket också är bra för mig, så snittet idag blev 6:14/km🤪. Mina mål för löpningen är att nästa år köra lite milslopp ( i alla fall 3 stycken), så det blir att springa även i vinter för att inte tappa motivationen och orken. Det finns ju löpband på gymmet som jag kör ibland men föredrar helst att springa ute. Ska införskaffa mig en bättre löparjacka och fodrade löpartights, allt är så dyrt bara när man vill ha lite kvalité så det klara kyla och tvättmaskin.

Styrketräningen går bra även den förutom armarna, tycker utvecklingen där inte är den jag hoppats på. Känns som jag är kvar på samma vikter hela tiden, men det är inte så konstigt säger min pt Joakim Jacksson, jag tränar ben väldigt mycket, och armar max 2 gånger i veckan. Ska faktiskt gå till en naprapat i december för jag känner att det är något i hö axel som inte är ok. När jag lyfter lösa vikter ovanför huvudet ex vid axelpress det gör riktigt ont ibland... Får se om hon hittar något som gör att det kan bli bättre eller om det bara är att inse fakta att jag får jobba med de vikter jag har idag. Ben, bål och rygg är desto bättre tycker jag, känner mig stark vilket märks i både marklyft, squat, planka, utfall med vikter, boxjump, berpies, jägarstolen mm mm. Är så glad och stolt över mig själv att jag tog tag i detta med träningen, för nu är det för det mesta så kul och extra roligy är det att Janne är med  och tränar ❤. 

Sen har vi cyklingen som jag nog ska ta tag i lite mer nästa år, har inte kört så mycket på min mountainbike som jag fick av mina föräldrar som jag kanske borde men det kommer.  Jag kör ju i alla fall nu en del spinning som är riktigt kul det med.

Så målen jag har med min träning är att springa minst 2-3 dagar i veckan, 2 dagar styrketräning, 1-2 tillfällen med spinning i veckan, och självklart cirkelträningen (intervall) som är både styrka och kondition. Kommer ha kvar min personliga tränare året ut sedan ska jag försöka köra själv, borde ha koll nu på vad jag bör göra för att bibehålla och fortätta jobba med för att bli stark i hela kroppen🙂.

Veckans träning som jag planerade gick som planerat + att jag tog ett extra pass löpning i morse vilket var tur när det gick så bra😀.

Nästa vecka har jag planerat så här:

Måndag: PT

Tisdag: Löpning med hundar

Onsdag: PT och jogg på löpbandet

Torsdag: vilodag

Fredag: Morgonspinnig innan jobbet 6:45 😲

Lördag: Löpning vid Hjortens Udde

Söndag: Vilodag 

 

Lite kort om buzbrothers, Lazze fick igår gå ett viltspår och det gjorde han riktigt bra. Är väldigt på gång, Janne säger att han är en ny River (en av våra tidigare hundr) och där gick det fort vill jag säga så det gäller nu att få ner farten för annars går det för fort😋. Har nog  aldrig varit med om en så glad hund när han gör rätt, när han hittar klöven blir han så lycklig, svansen går som en proppeller och visar med hela kroppen att han är glad. Det går riktigt bra även med hans inkallning och det stora nu är att få till lite bättre fotgående och börja introducera honom i apporteringen.

Bozze har blivit en klippa i fotgående, har tränat en hel del detta när han har varit lös och har Lazze och Zune som störning så han kan nog gå en workup utan problem😋. Han börjar även få en bra fart in vid inkallningen vilket är bra, för den ska vara snabb in. Zune har haft lite vila nu men ska nu i veckan försöka att jobba lite dirigering inomhus om det går, får stänga in de andra hundarna i ett annat rum under tiden för dessa tre i hop under träning går inte när de vill göra allt samtidigt.....

Har inte hänt så mycket mer denna vecka mer än jobb, träning, promenader med hundarna och städning hemma. Jo just det Erik bjöd sin mor och far på bio igår (lördag) och då fick vi se Fantastic beasts, en riktigt bra äventyrs film som jag ger 4 stjärnor av 5.

Skriver snart igen, ta hand om er nu i höst/vintermörkret. Glöm inte reflexer när ni är ute, för nu är det mörkt innan snön kommer❤